Hjem Nyheter Norden Kvinne skulle operere tanna – fikk spiral

Kvinne skulle operere tanna – fikk spiral

4

SVERIGE En kvinne i Jönköping ble lagt i narkose for å gjennomgå en tannoperasjon og gynekologisk undersøkelse. Da hun våknet hadde legen satt inn en hormonspiral – ved en feiltakelse.

En kvinne som bor i Jönköping fylke i Sverige hadde på grunn av tidligere erfaringer problemer med å gjennomgå gynekologisk undersøkelse, og derfor hadde helsevesenet bestemt å gjennomføre den mens hun lå i narkose for en tannoperasjon.

Da kvinnen våknet etter tannoperasjonen fikk hun beskjeden av helsepersonalet:

– Vi har dessverre satt inn en spiral ved en feiltakelse.

I journalinnleggene som avisen Jönköpings-Posten har fått tak i skriver legen: «Dessverre husket jeg feil fra henvisningen og vi har derfor også satt inn en Mirenaspiral i god posisjon … Vi får ganske enkelt by på den spiralen».

Legen valgte å la spiralen bli værende og pasienten fikk en unnskyldning, med tillegget: «Du slapp å betale for den i alle fall».

Kvinnen ville dog ikke ha noen spiral og har nå fått en henvisning til en ny operasjon for å kunne ta ut spiralen før jul. Inspeksjonen for helse og omsorg (Ivo) har oppfordret kvinnen til å anmelde hendelsen, hvilket hun nå skal gjøre.

Klinikkens virksomhetssjef velger å gi følgende kommentar til legens feil:

– Alle virksomheter har avvik som vi også følger opp i et visst system. Da finner man også forskjellige årsaker til at noe har skjedd og forsøker å endre slik at det ikke skal skje igjen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Marius
Marius
2 år siden

(((Avvik)))

Hans-Simon
2 år siden

Skjønner ikke hva en slik artikkel har å gjøre på frihetskamp. Rett nok foregår det litt av hvert på norske sykehus, og ikke alle innlagte kommer helskinnet ut igjen, blir feiloperert osv, men ærlig talt – hva har dette med kampen for vårt folk og vår rase å gjøre?

Torleif Dahl
Svar til  Hans-Simon
2 år siden

Sterilisering av nordiske mennesker uten at de er innforstått med det heter på godt norsk folkemord. Legen valgte å la spiralen bli værende, det vil si at han på et tidspunkt visste hva han gjorde men valgte å gjennomføre handlingen likevel.

Vegard
Vegard
2 år siden

Det er ikke første gang noe lignende dette har skjedd. Der utenlandske leger har bedøvet pasienter og antastet dem.