Hjem Nyheter Europa Larvetype godkjent som menneskeføde av EU

Larvetype godkjent som menneskeføde av EU

3

EU Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) har godkjent melormer som menneskeføde. Beslutningen innebærer at ulike typer mat som pasta og kjeks kan komme til å inneholde larver.

EU mener at det er på tide at europeere begynner å ete larver. Foto: Public Domain.

Den europeiske myndigheten for næringsmiddeltrygghet (EFSA), hvis oppgave er å gi næringsrelaterte råd til globalistprosjektet EUs lovgivere, har nå godkjent melormer, en type larve, som menneskemat.

Vurderingen fra EFSA slår fast at tørkede gule melormer er en «ikke ufordelaktig» mat ernæringsmessig og at ormene er trygge å spise.

Dette innebærer at forskjellige typer mat, som pasta, burgere, kjeks og til og med kaker, kan komme til å inneholde melormer.

Melormene, som EFSA har betegnet «Den nye maten», anses å ha et «høyt proteininnhold». Imidlertid advarer de om at personer som lider av allergi mot krepsdyr og støvmidd kan lide av bivirkninger.

Beslutningen markerer et nytt skritt på veien for EU til å innføre insektbaserte matvarer i medlemslandene. Allerede i 2018 ble en rekke lover endret, etter å ha mottatt grønt lys fra EUs tilsynsmyndighet, for å gjøre det lettere for alle slags «innovative» selskaper å komme inn på det europeiske markedet.

Ethvert selskap som oppfyller vilkårene og merkekravene til EFSA har nå muligheten til å selge produkter basert på melorm i Europa.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Som vi vet er det fy, fy å spise kjøtt, især rødt kjøtt, mens frukt og grønnsaker(vegan), er bra for miljøet. Så på vegne av klima og miljø(Greta Thunberg & MDG), bør vi snarest innstille oss på å skippe svinekoteletter, oksestek osv, Og gå over til vegankost, inklusive å spise bugs og insekter. Da skal nok kloden reddes, må vi tro.

Catabienze
Catabienze
1 år siden

Jeg er egentlig mer bekymret for Norges samarbeid med EU enn for ormer brukt til mat. Det er flere ting jeg er bekymret for. Eksempelvis at EU har inngått en kontrakt om overvåking av kystlinjen til et israelsk firma som har vært med på å smugle våpen til ISIS og andre terroristgrupper. Sånn jeg har forstått det, så er Norge også med på denne avtalen. Så er det Norges naturressurser. Jeg har ikke satt meg så nøye inn i det, så det kan hende at jeg skriver noe feil, men Norge sluttet seg til ACER i 2018, som innebærer at… Les mer »

Catabienze
Catabienze
1 år siden

Den artikkelen i Mint-Press var veldig aggressiv, og jeg likte den ikke når jeg leste litt nøyere gjennom den. Denne er bedre: Israeli Defense Company Wins Contract to Monitor Europe’s Coasts – Palestine Chronicle