Hjem Nyheter Europa Larvetype godkjent som menneskeføde av EU

Larvetype godkjent som menneskeføde av EU

EU Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) har godkjent melormer som menneskeføde. Beslutningen innebærer at ulike typer mat som pasta og kjeks kan komme til å inneholde larver.

EU mener at det er på tide at europeere begynner å ete larver. Foto: Public Domain.

Den europeiske myndigheten for næringsmiddeltrygghet (EFSA), hvis oppgave er å gi næringsrelaterte råd til globalistprosjektet EUs lovgivere, har nå godkjent melormer, en type larve, som menneskemat.

Vurderingen fra EFSA slår fast at tørkede gule melormer er en “ikke ufordelaktig” mat ernæringsmessig og at ormene er trygge å spise.

Dette innebærer at forskjellige typer mat, som pasta, burgere, kjeks og til og med kaker, kan komme til å inneholde melormer.

Melormene, som EFSA har betegnet “Den nye maten”, anses å ha et “høyt proteininnhold”. Imidlertid advarer de om at personer som lider av allergi mot krepsdyr og støvmidd kan lide av bivirkninger.

Beslutningen markerer et nytt skritt på veien for EU til å innføre insektbaserte matvarer i medlemslandene. Allerede i 2018 ble en rekke lover endret, etter å ha mottatt grønt lys fra EUs tilsynsmyndighet, for å gjøre det lettere for alle slags “innovative” selskaper å komme inn på det europeiske markedet.

Ethvert selskap som oppfyller vilkårene og merkekravene til EFSA har nå muligheten til å selge produkter basert på melorm i Europa.