Hjem Nyheter Leiesoldater tar over etter USA i Syria?

Leiesoldater tar over etter USA i Syria?

0

SYRIA Leiesoldater skulle kunne erstatte amerikanske tropper i Syria i følge et forslag fra Blackwater-grunnleggeren Erik Prince. I følge Prince bør dette gjøres for at USAs allierte ikke skal forlates.

Erik Prince, grunnleggeren av Blackwater, foreslo i forrige uke at leiesoldater skulle kunne erstatte de amerikanske troppene som trekker seg tilbake fra Syria. I følge Prince skulle leiesoldatene kunne beskytte amerikanske allierte og motvirke iransk innflytelse etter at USA forlater landet.

– USA har ikke en langsiktig strategisk forpliktelse til å bli værende i Syria, men jeg synes også at det ikke er en god idé å forlate våre allierte, sa han i et intervju med Fox Business.

De allierte som Prince viser til er De syriske demokratiske styrkene, som hovedsakelig består av en kurdisk milits som selv ser Natolandet Tyrkia som en større trussel enn Syria og Iran.

Prince har tidligere lobbet for at USA skal bytte ut sine tropper i Afghanistan med leiesoldater og donerte 250 000 dollar til Donald Trumps presidentkampanje i 2016.

Blackwater, nå Academi, er et amerikansk sikkerhetsforetak som ble etablert i 1997 av Erik Prince, og har mottatt hundretalls millioner dollar gjennom kontrakter med den amerikanske regjeringen under Irak- og Afghanistankrigen. Foretaket ble beryktet internasjonalt for en hendelse i 2007 i Irak hvor fire av foretakets vakter drepte 14 sivile irakere på Nisourtorget i Bagdad.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg