Hjem Nyheter Europa Mindreårige på Utøya eksponert for en seksualisert kultur

Mindreårige på Utøya eksponert for en seksualisert kultur

NORGE Mindreårige deltakere på AUFs sommerleir på Utøya har blitt eksponert for en seksualisert kultur med blant annet simulerte samleier, filmer av nakne ungdommer i dusjen og strippeshow.

Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet, under Pride nettopp i 2019  Foto: nettavisen.no

Blant den politiske og kulturelle elite har man de senere årene fått et innsyn i en verden av overgrep, voldtekter, grenseoverskridende seksuell oppførsel og forsøk på relativisering av seksuelle normer og moral. I de seneste månedene har det også blitt avdekket nettverk av pedofile fra det politiske miljøet i Norge og Sverige, med forgreininger til det øverste politiske sjiktet i Europa, samlet i Brussel. Sistnevnte miljø bestående hovedsakelig av homofile. Og trenden ser ut til å være dypt forankret.

I følge VG har sommerleiren til AUF på Utøya over flere år vært preget av seksualisert underholdning og atmosfære. Dette kulminerte i 2019 med innslag av simulerte samleier, både heterofilt og homofilt, som underholdning, videoer av nakne ungdommer i dusjen som ble vist alle på sommerleiren, og stripping. Flere av de involverte skal ha vært ned i 15-års alderen, men det er ingen aldersgrense til sommerleiren så lenge man er i følge med en myndig person. En av de som hadde vært med i strippe-showet var ex-AUF-leder Mani Hussaini, men denne har ikke ønsket å kommentere opplysningene overfor VG. Mesteparten av “underholdningsinnslagene” skal ha blitt fremført i “Gro-salen”, oppkalt etter tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

I det hele lar mye av dette seg ikke verifisere siden det hersker strengt fotoforbud i Gro-salen mens dette pågår og videoene som blir vist blir slettet, men VG har snakket med en rekke vitner som har vært deltakere. Flere av disse skal ha uttrykt sinne over det de har vært med på, men sier det var vanskelig å si nei. “Jeg hater at jeg gjorde det. Jeg ville bare ikke virke prippen og være noen som ikke var med på noe. Jeg synes allerede de var drøye og jeg hadde allerede stilt spørsmål ved hele opplegget”, sier en av de som deltok i en video.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (til høyre) ble i 2016 mottatt i Gro-salen av Ap-leder Jonas Gahr Støre (midten) og daværende AUF-leder Mani Hussaini. Sistnevnte skal ha deltatt i et strippe-show nettopp i denne salen, tre år senere.   Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB