Hjem Nyheter MMA-stjerne til homovennlig journalist: «Du er en svak jævla mann»

MMA-stjerne til homovennlig journalist: «Du er en svak jævla mann»

SPORT Den kontroversielle MMA-stjernen Sean Strickland har nok en gang skapt overskrifter foran helgens UFC 297. Denne gangen etter å ha fått spørsmål om homofile og «transkjønnede».

Sean Strickland blir mellomvektsmester i UFC etter kampen mot afrikanske Israel Adesanya. Foto: UFC.

Sean Strickland, regjerende mellomvektsmester i UFC, svarte nylig på spørsmål i forkant av lørdagens UFC 297, der han skal møte den hvite sørafrikaneren Dricus du Plessis. Strickland har tidligere kommet med kontroversielle uttalelser om kvinner, homofile og «transkjønnede», noe en kanadisk journalist forsøkte å konfrontere han med.

Strickland spurte da journalisten om han selv var homofil, eller om han ville synes det var greit at sønnen var homofil.

Jeg ville ikke hatt noen problem med det, hevdet journalisten, som beskrev seg selv som en «alliert av LHBTQ-samfunnet».

Strickland lekser deretter opp journalisten med noen kraftfulle ord:

Du er en svak jævla mann. Du er en del av problemet, du valgte Justin Trudeau [som statsminister], du er bare patetisk, uttalte UFC-stjernen.

– Du har faktisk ingen ryggrad. Mens han [Trudeau] stenger ned hele landet og stenger bankkontoer, stiller du meg disse jævla spørsmålene. Dra til helvete!, fortsatte han.

Journalisten fortsatte imidlertid å stille Strickland spørsmål om hans boikott og utspill mot Bud Light, etter deres partnerskap med den «transkjønnede» modellen Dylan Mulvaney.

– For ti år siden ble transgreia sett på som en mental sykdom, og helt plutselig har folk som deg infiltrert verden. Du er en infeksjon, du er definisjonen av svakhet. Alt som nå er galt i verden, er på grunn av folk som deg, svarte Strickland.

– Det beste er at verden ikke kjøper ditt jævla tull. Verden sier ikke: «Du har rett, kvinner har kuk». Verden sier: «Det er to kjønn», fortsatte Strickland og utpekte den marxistiske journalisten som «en fiende av hele verden».

Strickland har tidligere innrømmet å ha vært en «nynazist» som ung mann og har beskrevet USA som et «land i tilbakegang». Ifølge Strickland begynte nedgangen med at kvinner fikk stemmerett.

– Vi menn må stemme på noen som kan ta kvinner tilbake til kjøkkenet, sette menn i arbeid, heve lønningene og bygge en jævla mur, sa han under en pressekonferanse i Las Vegas i sommer.