Hjem Nyheter Norden Mystisk kjede-SMS advarer om «gjengkrig» i København

Mystisk kjede-SMS advarer om «gjengkrig» i København

3

KØBENHAVN En anonym advarsel om gjengkrig i København spredte seg i kjede-SMS og på sosiale medier på fredag: «Alle blir skutt».

Illustrasjonsbilde: Politi i København.
Foto: Bax Lindhardt

En mystisk faretruende SMS uten avsender gir grunn til uro i Københavns nabolag, hvor beboerne fra før alt for godt kjenner frykten for å bli fanget i kryssilden når gjengene og de rasefremmede skyter på hverandre.

«Det er erklært krig i Valby, Nørrebro, Ishøj, Vanløse og Amager. Hold deg langt vekk fra de områdene. [Med] Nørrebro menes hele veien fra Nørrebro til Brønshøj», lyder beskjeden som fredag morgen raskt spredte seg i kjede-SMS og gruppesamtaler på WhatsApp.

Fordi budskapet mangler avsender har det vært vanskelig å vurdere om det er alvor eller fantasi.

Til Berlingske opplyser København-politiet at de er kjent med meldingen og skal undersøke saken.

I kjedemeldingen påstås det at det «har blitt erklært en stor gjengkrig, og det forventes mye skyting, vær forsiktig med å gå ut om kvelden». Meldingen slutter enda mer dramatisk:

«De har sagt at alle blir skutt».

En SMS-melding advarer om gjengkrig og skyting i København fredag kveld. Meldingen får nå politiet til å reagere. Foto: Privat.

Man kan lese i kommentarfeltet i diverse grupper på sosiale medier og i interne meldinger at kjede-SMS-en uten avsender vekker oppstandelse, fordi det denne uken har vært uroligheter i København.

Mandag annonserte København-politiet at det opprettes en visiteringssone i deler av indre Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter på grunn av en aktuell konflikt mellom to gjenger.

«Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den andre grupperingen omkring Hundige i Greve, hvorav personer med tilknytning til dette bor i Ishøj. Vurderingen er at konflikten har resultert i hendelser hvor det har blitt brukt skytevåpen», forklarte politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, i en pressemelding.

Tidlig onsdag morgen skjedde det en kraftig eksplosjon på en pizzeria på Jyllingevej i Vanløse.

Natt til fredag rykket politiet ifølge Ekstra Bladet ut til tre mistenkelige episoder som involverte en brann i en kafé, en eksplosjon i et villakvarter og en bilbrann i Tingbjerg.

Det er uvisst om det er noen sammenheng mellom disse episodene og kjedemeldingen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Eksotisk med masseinnvandring.

Hanne
Hanne
2 år siden

Umiddelbar deporteringen av pakket burde virkelig forekomme. Tragiske apekatter som skaper uro i landet.

trackback
2 år siden

[…] meldingen forteller den amerikanske ambassaden dessuten om politiets innføring av visiteringssoner. Disse gjelder fra 16. til 30. september og er innført etter en rekke episoder med […]