Hjem Nyheter Norden Mystisk kjede-SMS advarer om «gjengkrig» i København

Mystisk kjede-SMS advarer om «gjengkrig» i København

3

KØBENHAVN En anonym advarsel om gjengkrig i København spredte seg i kjede-SMS og på sosiale medier på fredag: «Alle blir skutt».

Illustrasjonsbilde: Politi i København.
Foto: Bax Lindhardt

En mystisk faretruende SMS uten avsender gir grunn til uro i Københavns nabolag, hvor beboerne fra før alt for godt kjenner frykten for å bli fanget i kryssilden når gjengene og de rasefremmede skyter på hverandre.

«Det er erklært krig i Valby, Nørrebro, Ishøj, Vanløse og Amager. Hold deg langt vekk fra de områdene. [Med] Nørrebro menes hele veien fra Nørrebro til Brønshøj», lyder beskjeden som fredag morgen raskt spredte seg i kjede-SMS og gruppesamtaler på WhatsApp.

Fordi budskapet mangler avsender har det vært vanskelig å vurdere om det er alvor eller fantasi.

Til Berlingske opplyser København-politiet at de er kjent med meldingen og skal undersøke saken.

I kjedemeldingen påstås det at det «har blitt erklært en stor gjengkrig, og det forventes mye skyting, vær forsiktig med å gå ut om kvelden». Meldingen slutter enda mer dramatisk:

«De har sagt at alle blir skutt».

En SMS-melding advarer om gjengkrig og skyting i København fredag kveld. Meldingen får nå politiet til å reagere. Foto: Privat.

Man kan lese i kommentarfeltet i diverse grupper på sosiale medier og i interne meldinger at kjede-SMS-en uten avsender vekker oppstandelse, fordi det denne uken har vært uroligheter i København.

Mandag annonserte København-politiet at det opprettes en visiteringssone i deler av indre Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter på grunn av en aktuell konflikt mellom to gjenger.

«Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den andre grupperingen omkring Hundige i Greve, hvorav personer med tilknytning til dette bor i Ishøj. Vurderingen er at konflikten har resultert i hendelser hvor det har blitt brukt skytevåpen», forklarte politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, i en pressemelding.

Tidlig onsdag morgen skjedde det en kraftig eksplosjon på en pizzeria på Jyllingevej i Vanløse.

Natt til fredag rykket politiet ifølge Ekstra Bladet ut til tre mistenkelige episoder som involverte en brann i en kafé, en eksplosjon i et villakvarter og en bilbrann i Tingbjerg.

Det er uvisst om det er noen sammenheng mellom disse episodene og kjedemeldingen.

3
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HanneSteinar Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Steinar
Steinar

Eksotisk med masseinnvandring.

Hanne
Hanne

Umiddelbar deporteringen av pakket burde virkelig forekomme. Tragiske apekatter som skaper uro i landet.

trackback

[…] meldingen forteller den amerikanske ambassaden dessuten om politiets innføring av visiteringssoner. Disse gjelder fra 16. til 30. september og er innført etter en rekke episoder med […]