Hjem Nyheter Namibia tar etter Sør-Afrika – skal også ekspropriere hvites land

Namibia tar etter Sør-Afrika – skal også ekspropriere hvites land

3

AFRIKA Namibia velger å ta etter Sør-Afrika. Landets president har sagt at han vil endre grunnloven slik at staten kan ekspropriere land fra hvite og omfordele det til den svarte majoritetsbefolkningen.

Hage Geingob.
Hage Geingob.

Namibias president Hage Geingob har krevd en forandring av landets grunnlov slik at staten kan ekspropriere land fra hvite innbyggere og omfordele det til den svarte majoritetsbefolkningen.

Under en tale ved en konferanse om hvilken politikk som bør vedtas om landeierskap pekte Geingob på Sør-Afrika og mente at de hadde felles problem angående rasemessig distribusjon av jord.

– Det her kommer fra en felles historie om tyveri fra kolonitiden. Vi er også enige om at status quo [fortsatt stort landeierskap av hvite, red. anm.] ikke vil tillates fortsette, sa Geingob.

Flere politiske partier og NGO-er har kritisert regjeringens forslag om landreformer og konferansen ble boikottet av noen av disse da de mente at målet var bestemt på forhånd.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Det er bare for Namibia å legge seg på samme linje som i Sørafrika og Zimbamwe; stjel matjorden, veldyrket gjennom generasjoner av hvite menn og kvinner, som sikret matforsyning og sysselsetting, gi den til de svarte og se hva som skjer. På kort tid gror det til, forfaller og de svarte står tilbake med det de i utgangspunktet var og er; ute av stand til å skape og opprettholde en standard bare den hvite mann er kapabel til. Svarte, som jordarbeidere, kunne da delta i arbeidet, under hvitt oppsyn. Men det er jo slaveri, eller hva?

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Proverbs 26:11
3 år siden

Samtidigt i Sverige.
Rasfrämlingar ska skolas till bönder och dyrka svensk jord.
http://www.friatider.se/myndighet-satsar-10-miljoner-p-att-g-ra-nyanl-nda-till-b-nder

Espen
Espen
3 år siden

Vi kan sende afrikanerne tilbake til Afrika, og ønske velkommen tilbake vårt eget folk i Afrika. Så kan vi sitte å observere hvordan Afrika stormer opp og frem som det nye super-kontinent, uten hvite farmere.