Hjem Nyheter Globalt NATO aper USAs krigsstrategi

NATO aper USAs krigsstrategi

0

NATO Krigsalliansen NATO har oppdatert sin krigsstrategi.

NATO terrorbombet sivile i Jugoslavia.
NATO terrorbombet sivile i Jugoslavia.

Det er NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg som forrige uke annonserte at krigsalliansen har oppdatert sin krigsstrategi. Bakgrunnen for endringen skal være en «ny sikkerhetssituasjon», «utfordringer i øst og sør» samt Russisk «atomtrussel». Strategien er foreløpig hemmelig.

Ifølge tidligere oberst i det russiske flyvåpenet Mikhail Khodarenok er det oppsiktsvekkende med annonseringen at det tok så lang tid for NATO å oppdatere sine strategier, og mener at NATO aper USA, som oppdaterte sine krigsstrategier mellom 2017 og 2019.

– Det som er overraskende er ikke at NATO har oppdatert sin militærstrategi, men at det tok så lang tid å gjøre det. Brussel ganske enkel rapporterte til storebror at «en justering av NATO-dokumentene har blitt gjort etter deres instruksjoner og betraktninger». […] Det er ikke noe nytt der, sa militæranalytikeren til RT.

Videre beskriver Khodarenok NATO som en forlenget arm av USA krigsmaskin.

– NATO er i utgangspunktet det amerikanske militæret med annen utsmykking.

Militæranalytikeren mener at det ikke er noe bakgrunn for å tro at NATOs nye strategi vil føre til et nytt atomkappløp, men at vesten mest sannsynlig vil prøve å ta igjen Russland og Kina med utviklingen av lasere og hypersoniske missiler.

Angående angrep mot krigsalliansens fiender, Russland, Kina, Iran og Nord-Korea, tror Khodarenok at Iran er det mest sannsynlige målet, men at det da er en USA-ledet koalisjon som går til krig, på samme måte som i 2003 da landet invaderte Irak.