Hjem Nyheter Niåring mobbet til døde fordi han var hvit

Niåring mobbet til døde fordi han var hvit

0

Mandag denne uken informerte Daily Mail om ni år gamle Aaron Dugmore fra Birmingham i England som tok livet sitt etter å ha blitt utsatt for rasistisk mobbing.

mobbet

Det var på den flerkulturelle skolen Erdington Hall Primary School at Aaron Dugmore ble mobbet fordi han var hvit. Foreldrene hans kan blant annet fortelle at en elev fra Midt-Østen hadde truet Aaron med en plastkniv, og sagt at «neste gang skal det være en ekte kniv». En annen utenlandsk elev hadde sagt til ham: «Pappaen min sier at alle hvite mennesker burde dø.» I friminuttene og ved lunsjtider måtte Aaron gjemme seg for mobberne.

Aaron begynte på den flerkulturelle skolen i september i fjor. Erdington Hall Primary Hall er en skole hvor 75 prosent av elevene har en ikke-engelsk etnisk bakgrunn.

article-2279142-17994FAD000005DC-393_634x485
Erdington Hall Primary School

Kelly-Marie forteller at sønnen kom godt overens med alle barna på sin forrige skole. Aarons stefar, Paul Jones, sier at han registrerte forandringer ved gutten allerede etter første dag på den nye skolen. «Han var kranglete mot sine brødre og søstre, noe som ikke lignet ham i det hele tatt».
Senere fortalte Aaron familien sin at han ble mobbet av pakistanske elever på skolen. Foreldrene konfronterte skolen om dette, men ingenting ble gjort for å stoppe mobbingen. Moren til Aaron hadde møter med skolens rektor flere ganger. «Ingen har tvunget deg til å komme til denne skolen, du har selv valgt å la ungen din gå her», fikk hun som svar.

11. februar fant moren til gutten, Kelly-Marie, sin egen sønn på barnerommet, hvor han hadde hengt seg. Han ble fraktet til Birmingham Children’s Hospital hvor legene desperat forsøkte å gjenopplive ham, uten hell. Ett døgn etter at han ble funnet, sluttet hjertet å banke.
Guttens familie er overbevist om at det var mobbingen som førte til at han tok livet sitt. Da moren fant ham på barnerommet, hadde han vært utsatt for mobbing i flere måneder.
Politiet fastslår at Aaron Dugmore er trolig den nest yngste i England som har tatt selvmord grunnet mobbing.

Kilder:
Boy, 9, found hanged ‘was bullied for being white’
Aaron, 9, ‘bullied to death for being white’

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg