Hjem Nyheter Nigerianske Boko Haram sverger troskap til Den islamske staten

Nigerianske Boko Haram sverger troskap til Den islamske staten

UTENRIKS: Den nigerianske terrorgruppen Boko Haram publiserte nylig et lydopptak via Twitter hvor de lover troskap til Den islamske staten (IS).

Abubakar-Shekau-2_2909102c-640x399

Det er trolig lederen for Boko Haram, Abubakar Shekau, som taler i lydopptaket som nylig ble publisert på Boko Harams Twitter-konto. I lydopptaket sverger organisasjonen troskap til Den islamske staten (IS). IS anses av mange å være skapt av USA og deres allierte.

– Vi kunngjør vår troskap til muslimenes Kalif, Ibrahim ibn Awad ibn Ibrahim al-Husseini al-Qurashi, forteller stemmen i lydopptaket.

Qurashi er også kjent som leder for IS, under navnet Abu Bakr al-Baghdadi.

IS har tidligere akseptert opptak til gruppen fra andre jihadister i Algerie, Jemen, Saudi-Arabia, Libya og Egypt. I januar kunngjorde IS-grupper i Afghanistan og Pakistan at de ville danne egne IS-provinser.

Den nigerianske terrorgruppen Boko Haram har siden 2009 bedrevet væpnet kamp for å danne et islamistisk styre i landet. Opp i mot 13 000 mennesker har blitt drept og mer en 1,5 millioner mennesker har blitt drevet på flukt som følge av gruppens aktiviteter. Gruppen har base i Nord-Nigeria og utfører terrorangrep mot både sivile og militære mål.

Les også:

– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)

Kilde:

Boko Haram sverger troskap til IS