Hjem Nyheter Norge OPPROP: Vern våre barn mot kjønnsforvirrende undervisning

OPPROP: Vern våre barn mot kjønnsforvirrende undervisning

5

HOMOLOBBYEN Frihetskamp vil her tipse om et opprop mot kjønnsforvirrende undervisning i barnehager og skoler.

Illustrasjonsfoto. Foto: Viktoria.sm2012, (CC BY-SA 4.0) .

Frihetskamp har fått inn et tips om et foreldreopprop mot kjønnsforvirrende undervisning i barnehager og skoler, der man gis muligheten til å signere under oppropet som i skrivende stund har 14 443 underskrifter. Oppropet er et initiativ startet av Einar Helgaas og Peter Risholm på vegne av foreldre og besteforeldre over hele landet.

På deres nettside kan man lese følgende:

​«Som foreldre ønsker vi at alle barn skal vokse opp som trygge og lykkelige mennesker, utrustet til å takle utfordringene og mulighetene de vil møte i livet. Det er positivt at både gutter og jenter har frihet til å uttrykke seg på utradisjonelle måter, men vi reagerer sterkt på at våre barn nå blir undervist i en ideologisk forståelse av kjønn som bryter med etablert naturvitenskap.

Disse prinsippene bør følges i barnehager og skoler:

1: Undervisningen skal være fundamentert på vitenskap, ikke på ideologi. Den må bygges på det biologiske faktum at det bare finnes to kjønn. Der dette ikke reflekteres i undervisningsstoffet, må det rettes eller fjernes.

2: Organisasjoner med undervisningsmateriell og opplegg som formidler kjønnsideologi med uvitenskapelige og ikke-biologiske påstander om kjønn, skal ikke benyttes.

3: Barn skal ikke undervises i uholdbare og forvirrende teorier om «kjønnsmangfold», «du kan velge hvilket kjønn du vil ha» og «født i feil kropp». Barn kan ikke velge kjønn, det er medfødt.

4: Det skal være egne garderober, dusjer og toaletter for jenter, og egne for gutter – på grunnlag av biologisk kjønn. Dette er nødvendig for å sikre et trygt og godt skolemiljø, særlig for jenter.

I naturen finnes det kun to kjønn, og de kan ikke endres

For gutter og jenter finnes det mange måter å uttrykke sin personlighet på, men bare to kjønn. Noen barn bryter med tradisjonelle kjønnsnormer, andre kan føle ubehag ved kroppen sin, gutter kan like å gjøre ’jenteting’ og jenter kan like å gjøre ’gutteting’. Men de er ikke av den grunn «født i feil kropp». Kjønn er en biologisk mekanisme for reproduksjon, og alle menneskers kjønn identifiseres ved om man er disponert for å produsere sædceller eller eggceller. Alle er enten hunkjønn eller hankjønn, og dette kan ikke endres.

I undervisningen settes nå biologisk vitenskap til side – dette er uakseptabelt

Naturvitenskapen slår fast at det kun finnes to kjønn i plante- og dyreriket. [For mennesker og andre pattedyr er hvert enkelt individ enten hunkjønn eller hankjønn.] Likevel lærer norske barn nå at dette ikke nødvendigvis er tilfelle. I stedet formidles det stadig oftere en ideologisk forståelse av kjønn som hevder at det finnes mer enn to kjønn, at kjønn er flytende, og at kjønn kan endres. Dette bryter med Opplæringsloven som sier at undervisningen skal fremme «vitskapleg tenkjemåte» (§ 1,1). At denne ikke-vitenskapelige forståelsen av kjønn er tatt inn i skolens nye læreplaner fra 2020, og at dette ikke har vært offentlig drøftet og vitenskapelig kvalitetssikret, er både udemokratisk, uansvarlig og svært problematisk.

De som trenger det, må få hjelp – ikke usunn ideologi

Ikke alle finner seg til rette i eget kjønn, og det er åpenbart vanskelig for dem det gjelder. De må få forsvarlig og god, faglig hjelp. Forskning og erfaring viser at de aller fleste barn som opplever utfordringer i forhold til eget kjønn, faller til ro i sitt biologiske kjønn når de er kommet gjennom puberteten. Forutsetningen er at de ikke starter på en prosess som leder til hormonbehandling. Slik behandling fører for mange til sterilitet, livslang avhengighet av medisiner og mulighet for alvorlige bivirkninger. Antallet unge som angrer på irreversibel hormonbehandling, øker nå i mange land – et viktig signal som norske myndigheter må ta på alvor.

«Rosa kompetanse” skaper kjønnsforvirring hos barna våre

I undervisningsopplegget ”Rosa kompetanse skole” for trinn 1-10 fra Foreningen FRI, skal elevene bl.a. lære at:

  •  «Ikke alle er jenter eller gutter»
  • «Mange gutter har penis og mange jenter har klitoris, men ikke alle»
  • «kjønn og kropp er to forskjellige ting»
  • «Gutter, jenter og andre kjønn» er en setning som gjerne kan brukes.

​«Det er ikke bare meningsløst; det er også et giftig budskap,» sier Pål Surén, barnelege og forsker ved Avdeling for barns helse og utvikling ved Folkehelseinstituttet (FHI), i et intervju i oktober 2021. Dette er sterke ord, og han utdyper: «I utgangspunktet er det bra at rammene utvides for hva som er tillatt for gutter og jenter. Det er flott at det er lov å prøve ut ulike kjønnsuttrykk. Men når dette kobles til at man er født med ’feil’ biologisk kjønn, får fenomenet en mørk underside. Da handler det ikke bare om eksperimentering og utforsking lenger. Noen kan også bli påvirket til å påbegynne irreversibel endring av kroppene sine.»

Besøk nettsiden HER og signer under oppropet HER

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
4 måneder siden

Et ytterst velkomment og nødvendig initiativ! Jeg støtter det uten forbehold. Den giftige pro-LHBTQ-propagandaen i media, som nå påtvinges barn og unge i skolen og ellers, må stoppes, og de ansvarlige stilles til ansvar. Ikke minst gjelder dette de pro-homo enkeltpersoner og grupperinger som i dag har stor innflytelse i samfunnet. Våre barn og barnebarn må reddes fra løgn og helseskadelig propaganda!

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
4 måneder siden

Meget bra initiativ. Godt å se at det også finnes andre mennesker der ute som er våkne.

Signert. 👌

Roger M
Roger M
4 måneder siden

Støtter det fullt ut. Våre barn skal ikke bli utsatt for vranglære og oppmuntret til å kastrere seg selv. LHBT-bevegelsen er ren ondskap med et smil.

Tom Hauge
Tom Hauge
4 måneder siden

Håper alle våre lesere går inn og signerer

Morten
Morten
3 måneder siden

Først var det negere som flyttet hit. Både negere fra Afrika og negere fra Midtøsten. Nå vil de inkludere flere og endre kjønn. Hva inn i helvete er det som skjer? Hva er det de prøver å gjøre?