Hjem Nyheter Pentagon har sluppet uklar video som hevder at Iran fjernet bevis fra...

Pentagon har sluppet uklar video som hevder at Iran fjernet bevis fra tankbåt

1

MIDTØSTEN Pentagon har publisert en uklar video som skal vise iranere fjerne en ueksplodert mine fra tankbåten «Kokuka Courageous».

Etter at to tankbåter ble rammet av eksplosjoner i Omanbukta på torsdag var USA raskt ute med å rette fingeren mot Iran, som hevder sin uskyld.

Nå har Pentagon sluppet en uklar film som viser hva som hevdes være iranere som fjerner en ueksplodert mine fra den japanske tankbåten «Kokuka Courageous».

«Video filmet av et amerikansk fly av en IRGC Gashti-klasse patruljebåt som fjerner en ueksplodert limpet-mine fra M/T «Kokuka Courageous». Courageous ble rammet av en eksplosjon i Omanbukta. Mannskapet på 21 ble reddet av den amerikanske marinen destroyer USS «Bainbridge».»

Videokvaliteten er imidlertid for dårlig til å bevise påstanden. USAs utenriksminister Mike Pompeo hevder sedvanlig at klassifisert «etterretning» viser at Iran er ansvarlig.

Irans utenriksminister Javad Zarif anklager USA for å ha gjennomført et falskt flagg-angrep for å «sabotere diplomatiet» og dekke over deres egen «økonomisk terrorisme» mot Iran, melder RT.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
3 år siden

[…] har publisert en utydelig film som viser hva de påstår være Iranske menn fjerne en ueksplodert magnetisk mine fra skipet, over […]