Hjem Nyheter Norden Politiet i Danmark blokkerer videoplattformen Bitchute

Politiet i Danmark blokkerer videoplattformen Bitchute

2

SENSUR Politiet i Danmark har bedt danske teleselskaper blokkere videoplattformen Bitchute, da politiet mener at personer på plattformen bryter «covid-19-paragrafen».

Mange dansker har den siste uken ikke fått besøke videoplattformen Bitchute, hvilket har fått enkelte til å henvende seg til sine internettleverandører. En person spurte Dansk Kabel TV om hvorfor de har blokkert Bitchute, og forteller at hun ikke kan komme inn på siden. Dansk Kabel TV begrunner blokkeringen av nettsiden med at politiet har bedt om det.

29. mai ble Dansk Kabel TV bedt av politiet om å blokkere videoplattformen Bitchute, da politiet mener at «det på nettsiden begås overtredelser av en eller flere av retsplejelovens  § 791 d, stk. 1 nevnte overtredelser». Denne paragrafen gir politiet lov til å blokkere nettsiden hvor personer «gir uriktig erklæring eller bevitner noe som den berørte personen ikke har kunnskap om» samt sjikane av embetsmenn, dokumentforfalskning, hacking, tyveri og økonomisk kriminalitet «som har bakgrunn i eller sammenheng med covid-19-epodemien i Danmark».

Paragraf 791 d, stk dekker dessuten terror, også hvis det ikke er bakgrunn i eller sammenheng med covid-19-epidemien i Danmark. Ut fra Telenors uttalelser, som kan leses nedenfor, er dog terror ikke årsaken til blokkeringen.

Dansk Kabel TV utdyper at det ulovlige materialet har blitt fjernet og at de derfor har bedt politiet om tillatelse til å gi sine kunder adgang til nettsiden.

Det er ikke bare dansker som har Dansk Kabel TV som ikke får komme inn på Bitchute. Dansker som har Telenor får følgende beskjed:

Rikspolitiets nasjonale kyberkrimsenter (NC3) har blokkert nettsiden som din nettleser har forsøkt å få kontakt med, da det er grunn til å anta at det fra nettsiden begås en overtredelse av straffeloven, som har bakgrunn i eller sammenheng med covid-19-epidemien i Danmark.

Nettsiden er blokkert på bakgrunn av en beslutning fra enten retten eller politiet. Hvis politiet har truffet beslutning om blokkering av nettsiden, blir beslutningen i løpet av 24 timer fra blokkeringens iverksettelse fremlagt for retten.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen(@kim)
7 måneder siden

Helt sykt at det er lov.

Forhåpentligvis kan man komme rundt det med VPN?

Navn Navnesen
Navn Navnesen
Svar til  Kim Larsen
7 måneder siden

Man kan komme rundt det med VPN  👌