Hjem Nyheter Europa Putin: Ukrainskkontrollert område del av republikkene

Putin: Ukrainskkontrollert område del av republikkene

2

UTENRIKS Russlands anerkjennelse av Luhansk og Donetsk inkluderer de territoriale kravene.

Skjermbilde: RT/Youtube.

Må mandag anerkjente Russland utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk, etter at de i flere ar de facto har vært selvstendig fra Ukraina.

Territoriet utbryterrepublikkene omfatter er dog ifølge Vladimir Putin større enn det området de har kontrollert de siste årene:

– Vi har anerkjent dem, hvilket betyr at vi anerkjenner deres grunnlover og konstitusjoner. Disse dokumentene definerer grensene for Donetsk og Luhansk på samme måte som regionenes grenser i løpet av tiden de var deler av Ukraina, sa Putin på en pressekonferanse tirsdag.

Dermed har vesten og Ukraina respektive Russland nå offisielt fullstendig motsatte synspunkter angående området.

Omtrent halvparten av territoriene disse ukrainske delrepublikkene består eller besto av, avhengig av hvilken side man står på, kontrolleres av utbryterrepublikkene, mens resten fortsatt er under ukrainsk kontroll.

Etter anerkjennelsen av Luhansk og Donetsk rykket russiske styrker in i territoriet som de facto kontrolleres av republikkene, ifølge Putin med fredsbevarende hensikter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 måneder siden

Så har Russland tatt av seg silkehanskene, anerkjent Donetsk og Luhansk, og gått til invasjon av Ukraina, sikkert i den hensikt å oppnå regimeskifte i Kiev. Makthaverne der er i lommene på EU, NATO og USA, og ble hjulpet til makten i 2014, da det legitime russiskvennlige regiment ble kastet. Siden da har Ukraina glidd mer og mer over i vestvennlig retning, bort fra den russiske maktsfæren. Den russiske bjørn har vært tålmodig men nå var den tirret så mye og så lenge at er kraftig reaksjon måtte komme.

Olga Røsnes, russisk forfatter
Olga Røsnes, russisk forfatter
2 måneder siden

Det spiller ingen rolle hva NATO inkludert offisiell Norge mener om Putins invasjonen, so kaldt «ukraina» var er og blir en rettmessig del av Russland, det ER historisk sannhet. Jeg personlig bare jubler at Putin endelig våkner og gjør den helt nødvendige historiske skritt.