Hjem Nyheter Norge Regjeringen innfører anonym jobbsøking – for få innvandrere jobber

Regjeringen innfører anonym jobbsøking – for få innvandrere jobber

3

FLERKULTUR Regjeringen mener at arbeidsgivere heller ansetter personer med norske enn ikke-norske navn. Dette vil de endre på og forslår nå anonym jobbsøking til statlige tjenester.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) til høyre. Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

Tidligere undersøkelser har vist at arbeidsgivere foretrekker jobbsøknader fra personer hvis navn høres norsk ut fremfor personer med utenlandske navn. Dette mener regjeringen at er et problem, som de vil løse ved å innføre anonyme jobbsøknader til statlige tjenester.

– Vi vet ikke, men vi tror at flere med utenlandske navn kommer på jobbintervju hvis de får søke anonymt, sier  kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) til NRK.

I et pilotprosjekt hvor hennes eget departement inngår skal det testes en digital løsning hvor søkers navn anonymiseres for 200 tjenester. På denne måten håpes det at flere ikke-nordmenn skal få jobb.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har enda ikke bestemt om søkernes kjønn og alder også skal anonymiseres i den første fasen av prosjektet.

Hvis de mener at pilotprosjektet er vellykket kan det bli innført for samtlige nye ansettelser til statlige tjenester, som hvert år oppgis til 20 000 stykker.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Angrvadil
Angrvadil
2 år siden

Tror ikke det hjelper akkurat. Får de inn anonyme søknader så tror jeg det vil bli enda mindre interessant. En ting som viser seg å hjelpe, er å legge ved bilde i jobb søknaden

Reodor
Reodor
2 år siden

Ordningen vil virke mot sin kulturmarxistiske-hensikt.

Da kan faktisk hvite heterofile menn få jobber i staten og ikke bare kvinner og utlendinger som idag.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Arbeidsgivere, offentlige og private, vet hva som kreves i ulike jobber, ikke minst mht beherskelse av norsk sprog og kunnskap om norske forhold. Derfor kommer ikke Ali eller Akhmed høyt opp på listene av jobbsøkere, oftest med god grunn. Men de dumme gåsene(stort sett kvinnelige), i regjering og administrasjon må vel bevise at de gjør alt for å få lav-IQ somaliere og afghanere ut i jobb istf å heve sosialstønad og trygd, betalt av norske skattebetalere, av deres arbeid.