Hjem Nyheter Globalt Rowan Atkinson kaller venstreaktivister for en «middelaldersk mobb»

Rowan Atkinson kaller venstreaktivister for en «middelaldersk mobb»

2

KULTUR Skuespilleren Rowan Atkinson har uttalt seg om den nye trenden der artister med «feil» meninger blir avbestilt.

Skådespelaren Rowan Atkinson. Foto: S Pakhrin (CC BY-SA 2.0).

I Storbritannia er det nylig blitt vanlig at artister med feil meninger blir avbestilt – såkalt avbestillingskultur.

Britiske Radio Times gjorde et langt intervju med skuespilleren og komikeren Rowan Atkinson, kjent fra bl.a. «Mr. Bean», «Johnny English» og «Blackadder».

Under intervjuet sidestilte Atkinson de aktivister som driver «avbestillingskulturen» med en «middelaldersk mobb»:

– Det er viktig at vi utsettes for et bredt spektrum av meninger, men det vi har nå er den digitale ekvivalenten til den middelalderske mobben som løper rundt på gatene og leter etter noe å brenne. Det er skremmende for alle som blir offer for mobben, og det fyller meg med redsel for fremtiden.

Atkinson klandret også sosiale medier for lynsjingene på nettet.

– Det blir et tilfelle av «enten er du med oss eller mot oss, og om du er imot oss, fortjener du å bli ’avbestilt’».

Mange andre kjendiser har blitt rammet av avbestillingskulturen.

J. K. Rowling, forfatteren av «Harry Potter»-bøkene ble sosialt henrettet da hun gjorde det som ble ansett å være transfobiske uttalelser.

Skuespilleren Ricky Gervais, en av opphavsmennene til den populære serien «Kontoret» deler Atkinsons meninger og uttalte seg i desember om dette:

– Det skremmende er å kunne bli avbestilt om du sier feil ting hvorpå Netflix plutselig har tatt deg bort fra deres plattform. Du kan være den mest politisk korrekte standup-komikeren i verden akkurat nå, men du vet ikke hvordan det kommer til å bli om 10 år. Du kan bli avbestilt for ting du sa for 10 år siden.

Atkinson, som akkurat nå arbeider med en serie på Netflix, vet ikke hvordan hans egen fremtidige yrkeskarriere kommer til å se ut, og sier:

– Misforståelsen om avbestillingskultur er at visse mennesker synes at du skal kunne si hva du vil uten konsekvenser, men det er ikke sant, ettersom vi er medlemmer i samfunnet, og mennesker får kritisere deg. De får la være å kjøpe tingene dine, de får brenne DVD-platene dine og de får skru av TVen. Det de ikke får gjøre er å presse andre mennesker til å ikke gå og se deg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Det burde være en ukontroversiell uttalelse, men idag risikerer artister og andre offentlige personer å bli brennemerket og utstøtt pga at de ikke vil «innrette seg», slik som R.K. Rowling, som har kommet med helt korrekte synspunkter på transegalskapen. Også i Norge er det lav terskel for hva som blir akseptert i det gode selskap, og diverse portvoktere får iblant jobben med å fronte «upopulære» meninger, som enkelte personligheter i Frp, mens ekte nasjonalkonservative holdes utenfor.

Gjallarhon
Gjallarhon
1 år siden

Bra uttalt av Atkinson og Gervais. De oppfører seg som en middelaldersk mobb på leting etter noen, eller noe, å brenne. De gjør folk fredløse og kaster deres ord og historie på bålet. Og de som føler seg trygge idag, kan regne med å bli utsatt for mobben i fremtiden.