Hjem Nyheter Russland slår ned på jødisk makt-gruppe

Russland slår ned på jødisk makt-gruppe

3

RUSSLAND Russlands regjering har gitt den mektige jødiske lobbygruppen Jewish Agency pålegg om å umiddelbart stanse all virksomhet i Russland, hevder jødisk media.

Jewish Agencys hovedkvarter i Jerusalem.
Foto: zeevveez fra Jerusalem, IsraelCC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Den jødiske lobbygruppen Jewish Agency, som har operert i Russland siden Sovjetunionens fall, har fått pålegg om å stenge ned sin virksomhet i Russland, rapporterer Jerusalem Post. Pålegget skal ha kommet per brev fra det russiske justisdepartementet.

Jewish Agency samordner først og fremst utvandringer av jøder til Israel, men fungerer også som en lobbygruppe for jøders interesser og har sterke bånd til skurkestaten Israel.

Til Jerusalem Post ville organisasjonen innledningsvis bare bekrefte at man har mottatt brevet, men for øvrig ikke kommentere saken. Derimot skrev Jewish Agency en uttalelse i spørsmålet:

Som et ledd i arbeidet for Jewish Agencys delegasjon i Russland trenger vi imidlertid å gjøre visse justeringer, etter forespørsler fra myndigheter. Kontakten med myndighetene skjer kontinuerlig, med det mål at vår virksomhet skjer i overensstemmelse med forskriftene. Også i dag pågår en slik dialog.

En israelsk diplomat har dog kommentert hendelsen overfor avisen.

– Russland sier at Jewish Agency ulovlig samler informasjon om russiske borgere. Vi kommer til å ta opp Jewish Agency [med russiske myndigheter] og ta opp spørsmålet på en organisert måte. Det kommer til å tas hånd om på ambassadenivå. Vi forstår ikke riktig resonnementet, skal den anonyme diplomaten ha sagt.

Ifølge Jerusalem Post finnes det et stort antall jøder i Russland som vil «flykte» fra landet på grunn av krigen i Ukraina, som jødedommen i hele verden har vendt seg mot. Man frykter nå at nedstengingen av Jewish Agency skal vanskeliggjøre prosessen for dem.

Russiske myndigheter har også gjort tydelig at man har oppfordret den jødiske lobbygruppen til å stanse med ulovlig virksomhet og begynne å følge russisk lov, alternativt stenge ned virksomheten.

Etter JPs publisering har også Jewish Agency i Russland valgt å tone ned betydningen av brevet. I et nytt utspill hevder man at brevet «først og fremst berørte administrative spørsmål og peker ut problemer som, ifølge forfatterne, har blitt kritisert samt deres eventuelle juridiske konsekvenser».

Spenningene mellom Russland og jødedommen i allmennhet og Israel i særdeleshet har dog økt siden invasjonen av Ukraina i februar. Siden den gang har Russland knyttet sterkere bånd med Palestina og gått ut med skarp kritikk mot Israel. Nylig måtte også Moskvas sjefsrabbi flykte till Israel, blant annet på grunn av sin kritikk mot krigen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
7 måneder siden

Russland sine handlinger som dette tyder på at det er Russland vi bør støtte.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
7 måneder siden

Russland har lenge vært hatet intenst av jødene, især de med en historie bakover til The Pale of Settlement(askenazijødene), der jødene var henvist til å oppholde seg fra Peter dens stores tid(tidlig på 1700-tallet), og frem til den «russiske revolusjonen» i 1917, da tsarveldet ble erstattet av de morderiske bolsjevikene, som hva lederskap angår bestod av jøder, ikke minst importert fra Europa og USA. Dette vet russerne – og jødene, og det gjør forholdet dem imellom svært sammensatt, i en blanding av hat og kjærlighet. Russerne har vendt tilbake til sine kristne røtter, og det gjør dem også til hatobjekt,… Les mer »

Tom Hauge
Tom Hauge
6 måneder siden

Kan virke som Russland kommer til å bli det Nye Nordens viktigste allierte i fremtiden om de fortsetter denne positive kursen. At de stadig vekk kaller sine fiender for nazister er noe jeg til en viss grad kan overse så lenge de agerer på en måte som gagner våre interesser og fortsetter å vere en motpol mot USA og jødisk makt. Selv om jeg og de fleste Nasjonalsosialister missliker at Russland nå kaller alt og alle de ikke liker for nazister så må vi se det hele fra et større perspektivt her og forstå at dette er ren taktikk sett… Les mer »