Hjem Nyheter Europa Salvini utenfor regjeringen – nyvalg innstilles

Salvini utenfor regjeringen – nyvalg innstilles

2

ITALIA Det virker ikke bli noe nyvalg i Italia. I stedet havner det stadig mer populære Lega utenfor regjeringen når to mindre partier går sammen.

Matteo Salvini. Foto: AP Photo/Andrew Medichini

For nærmere tre uker siden annonserte Italias høyrepopulistiske innenriksminister – Legas partileder Matteo Salvini – at han forlot regjeringskoalisjonen med den venstrepopulistiske Femstjernebevegelsen. Salvini, hvis parti har vokst kraftig det siste året og har nærmet seg 40 prosent velgerstøtte, ville i stedet ha nyvalg.

På onsdag kom dog nyheten at Femstjernebevegelsen går sammen med sosialdemokratene og sammen danner regjering under statsminister Guiseppe Conte. Lega havner dermed i opposisjon.

Nå diskuterer Italia-kjennere hvorvidt Salvini spilte for høyt i sin vilje til å styrke sin regjeringsposisjon eller om han regnet med den nye koalisjonen og har ytterligere ess i armlenet.

Salvinis popularitet stammer blant annet fra at han kraftig har redusert innvandringen til det hardt migrasjonsinvasjonsrammede Italia. Regjeringen han har vært en del av har også gitt sin støtte til De gule vestene, ønsket å overta kontrollen over landets gullreserve samt motsatt seg et USA-basert regimeskifte i det antiglobalistiske Venezuela.

Partiene som nå virker å komme til å regjere landet har en mer vennlig innstilling til masseinnvandringen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Marius
Marius
3 år siden

Salvini bør satse på en organisk vekst av folkebevegelsen videre. Nå har han folkets støtte i ryggen; Nå har han muligheten til å gå all in og snu debatten!

Hill Lindberg!
Hill Norden
Hill seier!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Salvini gav håp om en oppbremsing av den raseskadelige invasjonen av Europa, men fikk sannsynligvis nok av regjeringsamarbeidet, så seg litt blind på meningsmålingene, og de folkeforræderske partiene falt ham i ryggen ved å inngå en ny koalisjon. Uansett har Italia ikke sett det siste av Lega og Salvini, og det blir nyvalg om et par år. Italienerne støtter en ytterst restriktiv innvandringspolitikk, som vi har sett.