Hjem Nyheter Norden Somalisk bandylag gikk bananas på isen

Somalisk bandylag gikk bananas på isen

4

MULTIKULTUR Borlänges somaliske bandylag havnet i vilt slagsmål med Tsjekkias lag under bandy-VM i Trollhättan.

somalia_bandy

Det var på lørdag i en kamp mot Tsjekkia under B-verdensmesterskapet i bandy-VM i Trollhättan at det somaliske landslaget gikk amok på isen.

Etter 55 minutter var stillingen 16–0 til Tsjekkia, og det somaliske laget gikk av uklare grunner til angrep på de tsjekkiske spillerne. Flere av somalierne skal ha brukt bandykøllene som våpen.

Det somaliske laget hadde fra før fem utvisninger, og fikk ytterligere to som følge av bråket. Tsjekkia vant til slutt 19–0.

Skylder på rasisme

I etterkant av bråket har det somaliske laget, som har sin base i Borlänge i Sverige, hevdet at det var de tsjekkiske spillernes rasistiske utspill under kampen, som fikk begeret til å renne over. Tsjekkias forbundskaptein, Michael Bratt, tilbakeviser påstandene:

– Som forbundskaptein for det tsjekkiske laget kan jeg bare tillegge at vi ikke på noen måte har hånet dem eller brukt rasistiske uttrykk. Det er nonsens.

Det somaliske laget skal også å ha hevdet at tsjekkerne spilte «skittent», noe som også tilbakevises av Bratt:

– At de ble skadet under vårt første møte kommer av deres spillestil. Det vil si, kaster man seg på isen for å så skli inn i reklameskilter bak målet, har man seg selv å skylde.

Kilder:
Skandalscener vid bandy-VM
Tjeckien besvarar kritiken

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg