Hjem Nyheter Norden Stadig flere svensker tiltales for tankekriminalitet

Stadig flere svensker tiltales for tankekriminalitet

2

1984 I Sverige er det mer og mer vanlig at mennesker blir straffeforfulgt for å reagere mot flerkulturen i sosiale medier. Her følger et utvalg eksempler på tankekriminalitet begått i vårt «demokratiske» naboland den siste tiden.

Svensk mann dømt for ape-bilde på Facebook

En middelalderne og tidligere ustraffet mann i Köping ble nylig dømt for «hets mot folkegruppe» for å ha skrevet en kommentar på Facebook. Innlegget bestod av at mannen hadde skrevet «Fy Faan …» samt lastet opp et bilde som viser en ape som sitter mellom to afrikanske barn med teksten «Sit down kids, I will now tell you how I met your mother».

Den svenske mannen sa under politiforhøret at han hadde skrevet innlegget etter å ha blitt opprørt av nyheter om hva som skjer med kvinner, barn og eldre i Sverige. Under forhøret bekreftet mannen at han var den som skrev innlegget, men nektet straffeskyld. Han uttalte at han var villig til å motta et forelegg.

Mannen ble i retten dømt til å betale en bot på nesten 20 000 norske kroner.

SD-politiker tiltalt for homovennlig Islam-kritikk

Det var i forbindelse med premieren på bønnerop fra moskeen i Karlskrona at Sverigedemokraten Christopher Larsson tok til Facebook for kritisere den flerkulturelle begivenheten, samt kritisere islams lære for å være «middelaldersk». Til tross for at innlegget også rettet kritikk mot moskeen for å ikke være inkluderende nok overfor homoseksuelle og transpersoner var innlegget dessverre for Larsson ikke politisk korrekt nok til å unngå siktelse – ettersom den svenske påtalemyndigheten mener at innlegget peker ut muslimer som terrorister og kvinneundertrykkere.

– Det er veldig trist at de velger å legge ressurser på en sånn sak. Jeg anser ikke at det her er hets mot folkegruppe, og det var virkelig ikke formålet heller. Nå får det prøves i en domstol hvorvidt det er hets mot folkegruppe eller ikke, sier Larsson til avisen Blekinge Läns Tidning.

Ønsket somaliere hjemsendt – ble tiltalt for hatkriminalitet

En 56 år gammel mann fra Avesta er siktet for «hets mot folkegruppe» etter å ha reagert på en artikkel om voldtekt av en 13-åring der voldtektsmannen var en «flyktning» fra Somalia. Ifølge siktelsen skrev mannen mannen følgende på sosiale medier:

Send ut alle jævla somalier … alle … menn kvinner til barn … ut med dem … alle.

Aktor Johan Knies mener at mannen «uttaler seg nedsettende om somaliere med sikte på hudfarge og nasjonal opprinnelse». Mannen har i politiforhør erkjent at han skrev innlegget i affekt som en respons på de negative konsekvensene av masseinnvandringen:

– Jeg blir sint og forbannet når jeg leser om den voldelige kriminaliteten utført av innvandrere, og at de ikke får streng nok straff. Man blir rørt og man nesten gråter, skal mannen ha sagt til politiet.

Om det er ulovlig å ønske at visse innvandrergrupper drar hjem til sine hjemland gjenstår å se; dom i saken faller senere i år.

Gatekunstner fengsles i tre måneder for «rasistisk kunst»

Gatekunstneren Dan Park har blitt dømt til tre måneders fengsel for å blant annet ha lagt ut «rasistiske» kunstverk på sosiale medier. Ifølge dommen må Park også betale 15 000 svensker kroner i erstatning til tre «ofre» i saken.

To av tiltalepunktene gjelder innlegg på Twitter fra 2015. Videre er han tiltalt for et innlegg på en blogg i 2015 og 2016 som skildrer hans egen kunst, blant annet et bilde som viser åtte afrikanere på en båt med teksten «The Rape Boat» – en kommentar til en gruppevoldtekt på Finlandsferjen der de mistenkte somalierne ble beskrevet som «svensker» i media.

Park har hele tiden nektet for å ha gjort noe ulovlig og da forhørsleder Louise Palsson spurte Park om han kunne forstå at bildet var «støtende», svarte han:

– Nei, det er mer støtende mot hun som ble voldtatt at media mørkelegger hvem som gjorde det.

Til tross for dommen har Park ikke tenkt å slutte med kunst.

– Nei, absolutt ikke. Hvorfor skal jeg gjøre det?, sier han til svensk media.

Park ble i 2014 dømt til 5 måneders fengsel for en utstilling på et galleri i Malmö som var støtende og fornærmende for svarte mennesker. I en kommentar til svenske media sier Park at han vil anke dommen.

Aktor ønsket skjerpet straff for tankekriminell

En 54 år gammel mann fra Landskrona havnet i retten etter at han publiserte en serie bilder der bildeteksten antydet at visse religiøse grupper har hjerner som består av avføring. Han skal også ha publisert et annet bilde der en mann tilhørende den utpekte religionen er avbildet i et kikkertsikte.

I retten argumenterte mannens advokat for at bildene ble publisert i en lukket Facebook-gruppe som gjorde at et lite antall mennesker faktisk ble eksponert for dem, et argument som ikke ble hørt av retten som dømte mannen for «hets for folkegruppe». Dette var likevel ikke godt nok for aktor som valgte å anke straffen videre til lagmannsretten, der den tidligere ustraffede mannen ble idømt bøter på til sammen 22 500 norske kroner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
This Goyim Know!
This Goyim Know!
4 år siden

Må si at dette demokratiet de har i Sverige har fått en ny form. Nå ligner den jammen på diktatur, og de eneste som klapper er kommunister og sionister… Så merkverdig.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Dette er en kamp Regimet i lengden ikke kan vinne. Skjebnen til Ceaușescu vil fortone seg som barnetv når oppgjørets time kommer og normiemassen har fått nok.

All cred til kunstneren Dan Park som kjemper for ytringsfriheten gjennom sitt kunstneriske virke.