Hjem Nyheter Norden Sverige: Bare én av fem innvandrerleger klarer kunnskapsprøven

Sverige: Bare én av fem innvandrerleger klarer kunnskapsprøven

2

SVERIGE Innvandrere fra utenfor EU som oppgir å være lege klarer ikke den svenske kunnskapsprøven. Nå rykker staten inn med ekstra millioner for å få dem godkjent.

Foto: Youtube.com.

I Sverige har det i media og blant politikere i mange å blitt spredt en myte om at innvandrende leger får lavlønnsarbeid når de kommer til Sverige. Dette har vært et argument for at integrasjonen må bli bedre og at svensker diskriminerer innvandrere.

I virkeligheten er det kun hver femte lege fra utenfor EU og EØS som klarer kunnskapsprøven i Sverige, opplyser Sveriges läkarförbund.

Dette skal nå utbedres med 5,7 millioner kroner som legeforbundet får av den statlige myndigheten Arbetsförmidlingen for å arrangere et spesielt kurs for innvandrere som ikke klarer kunnskapsprøven.

Kurset vil bli gjennomført på distanse av Karolinska institutet fra og med april og har til hensikt å øke innvandrernes medisinske kunnskaper samt sikre at innvandrerne kan språket.

Det fremgår ikke hvorvidt det vil blir arrangert noe liknende kurs for svensker som ikke klarer kunnskapsprøven.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 måneder siden

Det fremgår ikke om dette er en MEDISINSK-faglig prøve, eller en test av sprog og samfunnskunnskap. Kanskje er det begge? Uansett ville jeg nøye vurdert og undersøkt FØR jeg la meg på operasjonsbordet til en afrikansk lege; i mindre grad en indisk eller pakistansk. Jeg foretrekker absolutt en NORSK/nordisk lege, og helst en erfaren mannlig sådan.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
3 måneder siden

Det gjør ikke noe om det koster millioner for å glede innvandrere, vi tar støyten vi gjennom høyere strømpriser, matpriser, drivstoffpriser, osv. Hipp Hurra.