Hjem Nyheter Utenriks Tar ut tiltale mot over 70 personer fra Gyllent daggry

Tar ut tiltale mot over 70 personer fra Gyllent daggry

 HELLAS  Lederskapet i det tredje største partiet i Hellas, Gyllent daggry, vil nå bli tiltalt for å lede en «kriminell organisasjon».

Nikolaos Michaloliakos
Nikolaos Michaloliakos

Det greske regime vil i løpet av de nærmeste dagene komme til å ta ut tiltale mot Gyllent daggrys partileder Nikolaos Michaloliakos, samt store deler av partiets lederskap og samtlige parlamentsmedlemmer. Sammenlagt vil over 70 personer fra Gyllent daggry bli tiltalt for å ha finansiert og ledet en «kriminell organisasjon».

Tiltalen kommer etter angrepet mot Gyllent daggry for halvannet år siden, som ble beordret av det daværende Samaras-regimet på oppdrag fra sionistiske krefter. I løpet av tiden som flere av lederne av partiet har sittet varetektsfengslet, har regimet hatt vanskeligheter med å finne bevis for at noen i partiet skulle bedrevet noen form for «kriminell organisasjon».

Hellas’ statsminister, Antonis Samaras, ved et besøk hos Den amerikanske jødiske komité i New York.
Hellas’ statsminister, Antonis Samaras, ved et besøk hos Den amerikanske jødiske komité i New York.

Antonis Samaras sammen med representanter for Den jødiske verdenskongressen. Sistnevnte oppfordret Hellas til å forby Gyllent daggry.

Michaloliakos har vært varetektsfengslet i nesten 18 måneder, og man nærmer seg nå tidsfristen hvor man må ta en avgjørelse hvorvidt man skal ta ut tiltale eller ei. Dersom domstolen hadde valgt å ikke ta ut tiltale, hadde det skadet grekernes tillit til rettsvesenet og trolig ledet til et stort erstatningskrav fra partiets side.

Ettersom partiets leder og deler av dets ledelse var varetektsfengslet under valget som nylig fant sted i Hellas, hadde Gyllent daggry problemer med å mobilisere optimalt under valgkampanjen, og så videre. Til tross for dette ble partiet Hellas’ tredje største parti i Europaparlamentet og ved nyvalget i år.

Rettssaken er berammet til den 20. april, og de tiltalte risikerer fengselstraff på opptil 20 år. Ettersom tidsfristen går ut før rettssaken begynner, vil Nikolaos Michaloliakos løslates like før.

Les også:
Intervju med aktivist fra Gyllent daggry
Gyllent daggry avslører politisk forfølgelse
To personer skutt og drept utenfor Gyllent daggrys hovedkvarter
Det greske regimet fjerner Gyllent daggrys partistøtte
– Vi oppfordret Hellas’ regjering til å forby Gyllent daggry
– Sionister og EU står bak aksjonene mot Gyllent daggry
Hellas’ statsminister «sverger å utrydde Gyllent daggry»
Lederen for Gyllent daggry er arrestert
Motstandsbevegelsen krever umiddelbar løslatelse av Nikolaos Michaloliakos

Kilde:
Leaders of Greece’s far-right Golden Dawn party to stand trial on April 20