Hjem Nyheter Europa To russiske soldater dømt for krigsforbrytelser

To russiske soldater dømt for krigsforbrytelser

0

UKRAINA Ytterligere to russiske soldater har blitt dømt til 11,5 års fengsel for krigsforbrytelser av en ukrainsk domstol. Det er den andre dommen for krigsforbrytelser som har falt siden krigen startet.

Ukrainske styrker (arkiv). Foto: Ukrainas forsvarsdepartement (CC BY-SA 2.0).

To russiske soldater i ukrainsk fangenskap har blitt dømt for krigsforbrytelser av en domstol i Kotelevska i sentrale Ukraina, skriver Reuters.

De to soldatene, som heter Alexander Bobikin og Alexander Ivanov skal ha innrømmet at de har skutt med artilleri mot tettstedet Derhach utenfor Kharkiv i østre Ukraina.

Selve beskytningen skal ha skjedd fra russisk territorium, utenfor Belogrod ved den ukrainske grensen. De to soldatene ble tatt til fange i forbindelse med at de senere krysset grensen for å avansere artilleribeskytningen.

Begge har blitt dømt til 11,5 års fengsel.

Artilleribeskytningen skal ikke ha tatt noen liv, men ødelagt en skole i lokalsamfunnet.

Dette er den andre dommen for krigsforbrytelser mot tilfangetatte russiske soldater i Ukraina siden krigen begynte i slutten av februar. For en døy uke siden ble en russisk soldat dømt til livstids fengsel av en ukrainsk domstol for å ha skutt ihjel en sivil ukrainer i begynnelsen av krigen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg