Hjem Nyheter Norden Tre menn frikjent for grov gruppevoldtekt

Tre menn frikjent for grov gruppevoldtekt

0

SVERIGE I juli 2016 ble en beruset og funksjonshemmet kvinne utsatt for en grov gruppevoldtekt. Tre menn ble pågrepet og anklaget for det stygge overgrepet, men har nå blitt frikjent av både tingretten og lagmannsretten.

Tre menn ble tiltalt for grov gruppevoldtekt av en beruset og funksjonshemmet kvinne i juli 2016. Voldtekten skal ha funnet sted utendørs i Brandbergen i Haninge, og ifølge vitneutsagn skal kvinnen både ha skreket og blitt hold nede med fysisk makt. Det var i utgangspunktet fire menn som deltok i ugjerningen, men en av disse rakk å flykte fra åstedet før politiet ankom.

Tre menn, to i 30-årene og en i 50-årene, ble arrestert og tiltalt, mistenkt for både anale og orale seksuelle overgrep på kvinnen. Alle de tre mennene ble frikjent av tingretten med henvisning til at det var avvik i vitnebeskrivelsene. En av mennene la først skylden på de to andre, men endret senere sitt vitneutsagn og påstod at kvinnen hadde fulgt frivillig med inn i buskene. En annen oppga at han ikke visste helt om han hadde hatt sex med kvinnen, men at han var nesten sikker på at det ikke hadde vært tilfelle.

Retten fant det også utfordrende å få et klart bilde av hendelsen ettersom kvinnen hadde gitt ulike forklaringer av hendelsesforløpet i avhør.

Dommen ble anket til Svea lagmannsrett, men tingrettens frifinnelse ble opprettholdt. Lagmannsretten mente at man ikke med sikkerhet kunne fastslå hvem av de anklagede som hadde begått de seksuelle overgrepene, dog kunne man fastslå at to av mennene hadde hatt oralsex med kvinnen.

Kilde:
Tre män frias från grov gruppvåldtäkt

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg