Hjem Nyheter Trumps koronabeslutning: Vil isolere seg fra Europa

Trumps koronabeslutning: Vil isolere seg fra Europa

USA Donald Trump har besluttet å stoppe flytrafikk fra Europa til USA, med unntak av amerikanske borgere og flyreiser fra Storbritannia. Dette for å bremse spredningen av koronaviruset.

USA:s president Donald Trump. Foto: Michael Vadon (CC BY-SA).

I går kunngjorde Verdens helseorganisasjon (WHO) at de klassifiserer koronaviruset som en pandemi, noe som betyr at det er en infeksjon som sprer seg raskt over flere kontinenter.

Nå har USAs president Donald Trump bestemt seg for å stoppe flytrafikk fra Europa. Personer som har oppholdt seg i et Schengen-land 14 dager før avreise til USA kommer ikke til å bli sluppet inn i landet. Dette for å minimere spredningen av korona i USA.

– Etter å ha konsultert regjeringens smittekontrolleksperter, har jeg besluttet å innføre flere alvorlige, men nødvendige, tiltak for å beskytte alle amerikaneres helse og velvære, forklarte Trump i en tale til nasjonen.

De eneste unntak er amerikanske borgere som er testet for koronavirus, så vel som de som reiser fra Storbritannia. Avgjørelsen gjelder fra i dag og 30 dager fremover.

USA har allerede innført et lignende innreiseforbud fra Kina og Sør-Korea.

Les også:
Koronaviruset slår til mot AIPAC
Hele Italia settes i karantene