Hjem Nyheter Tusenvis av helsearbeidere blir suspendert i Hellas

Tusenvis av helsearbeidere blir suspendert i Hellas

1

HELLAS Etter at den høyeste forvaltningsdomstolen forkastet helsepersonellets anke over helsedepartementets avgjørelse om obligatorisk vaksinasjon for helsepersonell, gir regjeringen nå de uvaksinerte «en siste sjanse».

Parlamentsbygningen i Athen. Foto: Runner1928, (CC BY-SA 4.0).

Det greske helsedepartementet har kunngjort at 5 895 helsepersonell har blitt suspendert fra jobbene sine i Hellas, da disse ikke har fulgt myndighetenes krav om vaksinasjonstvang og da enten ikke latt seg «fullvaksineres» eller helt avstått fra å bli vaksinert.

Greske myndigheter krever i dag at alle helsearbeidere skal vaksineres – til tross for det store antallet klager fra helsepersonell som motsetter seg vaksinasjonstvang.

Nettavisen Proto Thema rapporterer at Hella’ høyeste forvaltningsdomstol, i forbindelse med avvisningen av helsepersonalets anke, erklærer:

Vaksinasjoner ordineres med det formål å beskytte den allmenne helsetilstanden fra spredning av koronaviruset til de sykehusinnlagte, hvilket utgjør en spesielt sårbar gruppe.

Torsdag kunngjorde den greske regjeringen at de vil gi helsearbeidere som er suspendert fra jobb en ny sjanse til å la seg vaksineres.

Den greske helseminister Thanos Plevris uttalte:

Beslutningen om obligatorisk vaksinasjon av alle ansatte i NHS («National Health System») ble tatt for å sikre folkehelsen.

Han la til:

Da vi ikke har til hensikt å straffe [mennesker], kommer vi til å gjøre det mulig for helsepersonell, som gjennomgår sin første vaksinasjon i løpet av de neste dagene, å komme tilbake på jobb.

Samme dag arrangerte hundrevis av helsepersonell et fem timers protestmøte i Athen og andre greske byer.

Ifølge den største fagforeningen som organiserer helsearbeidere, kan så mange som 10 000 ansatte bli suspendert for ikke å ha tatt vaksinen, noe som kan påvirke sykehusenes mulighet til å ta imot pasienter og tilby dem tilstrekkelig behandling innen rimelig tid.

Obligatoriske vaksinasjoner for helsepersonell har også blitt foreslått – og i flere tilfeller innført – i andre europeiske land, for eksempel i Frankrike, der helsearbeidere har organisert store protester mot vaksinetvang.

I forrige måned advarte den britiske baronessen Fox of Buckley om at vaksinetvang i Storbritannia går stikk i strid mot lover om ansettelsesbeskyttelse. Hun sa:

– Når det gjelder spørsmålet om sysselsettingsvern virker det på meg som om tanken på at denne ekstremt effektive vaksinen skal tvinges på deg med trusler om oppsigelse, delvis undergraver all positiv kommunikasjon om vaksinen – og delvis i utgangspunktet skader selve sysselsettingsvernet.

Les også:
Dagens video: Koronavaksine – et valg?

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
8 måneder siden

Helt absurd. Verden har blitt helt gal.