Hjem Nyheter Europa Tysk etterretningstjeneste mener bevegelser mot nedstenginger er «høyreekstrem grobunn»

Tysk etterretningstjeneste mener bevegelser mot nedstenginger er «høyreekstrem grobunn»

3

DEMONSTRASJONSFRIHET I den føderale republikken Tyskland stemples og behandles folk som støtter og deltar i markeringer mot nedstenginger av samfunnet som høyreekstreme.

Querdenker-bevegelsen i Berlin, august 2020. Foto: Gerddanigel via Wikimedia Commons (CC BY 3.0).

Den eskalerende motstanden blant tyske borgere mot nedstenginger av samfunnet har fått den tyske overvåknings- og etterretningstjenesten BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz) til å se rødt.

I en pressemelding opplyste Angela Pley i BfV at de fulgte nøye med på personer og grupper mot Covid-19-nedstenginger, særlig en bevegelse som kaller seg «Querdenker», laterale tenkere. Videre fortalte hun at legitime protester blir utnyttet av denne gruppen, som hun legger frem består av «konspirasjonsteoretikere og høyreekstreme» som brygger frem provokasjoner.

Sjefen for BfV Thomas Haldenwang uttalte også at

Tysklands høyreekstreme har vokst seg mer radikalt og voldelig i løpet av COVID-19-pandemien, og utgjør en trussel mot den generelle helsen ved å ikke gå med på nedstenginger.

En årsrapport BfV har lagt ut viser at høyregrupperinger har steget markant i oppslutning og aktiviteter i kjølvannet av pandemien og særlig siden nedstengingene begynte. Likeså har statistikk over politisk motiverte voldshandlinger økt fra den siden, men også fra venstreekstreme. På tross av alt konkluderes det med at koronapandemien og myndighetenes retningslinjer for smittevern og nedstenginger har «gitt grobunn for høyreekstreme grupperinger».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
1 år siden

Vær ikke skeptisk, strid ikke imot, tenk ikke selv, for da er du «høyreekstrem».

Espen M
Espen M
1 år siden

Så det å være høyreekstrem er bra da. Bortsett fra at høyreekstrem eller venstreekstrem er feil ordvalg om de sikter til nasjonalsosialister.

Roy Vey
Roy Vey
1 år siden

La oss virkelig håpe at deres soviet-politikk leder til massiv motstand og grobunn for nasjonalsosialisme. Vel, det vet vi jo… 🙂