Hjem Nyheter Europa Tysk politi stormet Die Rechtes hovedkvarter – stjal navnunderskrifter

Tysk politi stormet Die Rechtes hovedkvarter – stjal navnunderskrifter

0

TYSKLAND Revisjonisten Ursula Haverbeck risikerer å dø i fengsel hvis hun ikke velges inn til EU-parlamentet for partiet Die Rechte. Nå har politiet stormet partiets hovedkvarter og beslaglagt navnunderskriftene som kreves for å stille opp i valget.

Ursula Haverbeck.
Ursula Haverbeck.

Den nå 90 år gamle Ursula Haverbeck ble i fjor dømt til to års fengsel for å ha fornektet «holocaust».

Haverbeck har flere ganger blitt dømt for liknende tankekriminalitet og samtlige forsøk på å anke de ytringsfrihetskrenkende dommene har blitt avvist av høyere instanser. Begrunnelsen har blant annet vært at spredning av påstander som er bevist falske ikke beskyttes av ytringsfriheten, og at «holocaust bryter mot grensene for fredelig offentlig debatt og representerer ødeleggelse av den offentlige freden».

Med tanke på hennes alder kan det hende at hun aldri mer får se friheten, men dør i fengselet.

Hun er førstekandidat til EU-parlamentet for partiet Die Rechte og hvis hun velges inn vil hun bli løslatt fra fengselet grunnet immuniteten som gjelder for EU-parlamentarikere.

Partiet Die Rechte har samlet inn drøyt 6 000 navnunderskrifter for å stille i EU-parlamentsvalget, tross at det kun er nødvendig med 4 000.

Nylig stormet politiet dog partiets hovedkvarter og beslagla datamaskiner, telefoner og dokumenter. Påskuddet var at rundt 50 underskrifter mistenkes for å være forfalsket, toss at de hadde drøyt 2 000 flere underskrifter enn det som kreves.

Det er uklart hva dette innebærer for Die Rechte, Ursula Haverbeck og mulighetene for henne til å se friheten før hun dør.

Den som vil skrive brev til den politiske fangen Ursula Haverbeck kan sende til følgende adresse:

Ursula Haverbeck
JVA Bielefeld-Brackwede
Umlostr. 100
33649 Bielefeld
Deutschland

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg