Hjem Nyheter Europa Tyskland vurderer å forby NPD

Tyskland vurderer å forby NPD

TYSKLAND Tyske myndigheter skal denne uken ta stilling til en begjæring om å forby det nasjonalistiske partiet NPD. Partiet er både rasistisk og antisemittisk, hevdes det i begjæringen.

Merkel_NPD

Tysklands høyeste domstol skal denne uken behandle en begjæring om å forby Tysklands nasjonaldemokratiske parti (NPD). I begjæringen hevdes det at NPD er rasistisk, antisemittisk og fremmedfiendtlig, og derfor bryter mot Tysklands grunnlov. Det hevdes også at NPD misbruker demokratiet for å avskaffe både demokrati og frihet.

– Partiet drar nytte av det statlige partistøttesystemet. Vi kan ikke lenger passivt titte på hvordan de misbruker skattepenger til nynazistisk propaganda, uttalte innenriksministeren i delstaten Bayern.

Bak begjæringen om å forby partiet står nasjonalforsamlingens øverste kammer, som representerer Tysklands delstater. Ikke uventet er Tysklands forbundskansler Angela Merkel positiv til å forby partiet. Saken ble innledet tirsdag denne uken og skal ta tre dager.

Også i 2003 ble det gjort et forsøk på å forby NPD, men saken ble da stanset ettersom det ble oppdaget uregelmessigheter i etterforskningen. Dette da bevisene mot NPD var blitt samlet inn av infiltratører, betalt av den tyske regjeringen.

Kilde:
Tyskland vurderer forbud mot høyreekstremt parti