Hjem Nyheter USA bombet mål i Somalia

USA bombet mål i Somalia

0

GLOBAL TERROR Det amerikanske militæret sier at de har drept fire «terrorister» i en operasjon gjennomført sammen med den somaliske regjeringen.

Lørdagens lastebileksplosjon i Mogadishu var blodig. Skjermbilde: Twitter.

Etter at minst 79 soner døde av en lastebilbombe i Mogadishu på lørdag, i et selvmordsangrep som de militante islamistene i al-Shabaab har påtatt seg, har det amerikanske militæret spedd på volden i landet med tre luftangrep som ifølge kilder drepte fire «terrorister» tilhørende al-Shabaab. Africom annonserte selv nyheten:

Koordinert med Somalias regjering har USAs afrikanske kommando [Africom] den 29. desember gjennomført tre flyangrep på to steder som hadde al-Shabaab-terrorister som mål, i nærheten av Qunyo Barrow respektive Caliyoow Barrow i Somalia.

Angrepene kommer etter at USAs president Donald Trump har erklært de søndre delene av Somalia for et «aktivt fiendtlig område».

Antallet amerikanske angrep i Somalia har økt kraftig de siste årene. I april annonserte Africom at de har drept mer enn 800 mennesker i 110 flyangrep i Somalia siden april året før.

al-Shabaab mistet kontrollen over hovedstaden i 2011, men styrer fortsatt over områdene på landsbygden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg