Hjem Nyheter Globalt Verden demonstrerte mot koronarestriksjoner

Verden demonstrerte mot koronarestriksjoner

2

KORONADEMONSTRASJONER Den 20. mars ble det organisert demonstrasjoner mot koronarestriksjoner over hele verden. I Norge ble det demonstrert i Oslo.

Nedenfor er et kort sammendrag av arrangementet World Wide Demonstration som ble arrangert i et hundretall byer rundt om i verden den 20. mars. Titusener av mennesker verden over demonstrerte mot sine respektive regjeringers koronarestriksjoner.

Norge

I Oslo samlet demonstrasjonsdeltagerne seg utenfor Stortinget. Ifølge politiet var det omkring 300 personer på plass. Noen hadde plakater med budskapet «media er viruset».

Taler i Oslo. Foto: Frihetskamp.

Det har også vært demonstrasjoner i Bergen og Trondheim hvor det samlet seg 200 respektive 50 deltakere.

– Vi observerte hvordan demonstrasjonen foregikk, i forhold til om smittevern ble overholdt kan jeg si at vi ikke kommer til å reagere med noen anmeldelse på det vi observerte, sier Solfrid Lægdheim fra Trøndelag politidistrikt til NRK.

Sverige

I Sverige ble det holdt demonstrasjoner i Stockholm, Göteborg og Malmö.

Rundt 13-tiden begynte folk å samle seg flere steder i Stockholm; de fleste på Norrmalmstorg. Politiet var tidlig på plass for å oppløse demonstrasjonen med henvisning til pandemiloven, en oppfordring som ikke ble etterfulgt av de fleste demonstrasjonsdeltakerne. Toget begynte senere å bevege seg mot Kungsträdgården.

Politiet forsøkte flere ganger å oppløse demonstrasjonen. En av Nordfronts journalister på plass estimerer at omtrent 500–600 personer hadde samlet seg i Kungsträdgården.

Demonstrantene gikk så tilbake mot Norrmalmstorg og fortsatte mot Odenplan.

Demonstranter ved Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Nordfront.

Politiet arresterte kontinuerlig personer på plassen for mistenkte brudd mot ordensloven. På demonstrantenes plakater var det budskap som «Media er viruset», «Isolasjon dreper» og «Frihet før sikkerhet». Ifølge Aftonbladet hadde politiet til slutt oppløst demonstrasjonen ved 16-tiden.

I Göteborg samlet folk seg ved lunsjtid for å demonstrere mot koronarestriksjonene. Ifølge politiet handlet det om 50–70 personer. Fem personer ble arrestert, blant annet mistenkt for ulydighet mot ordensmakten.

Samtidig pågikk en «Free Syria»-manifestasjon akkurat ved siden av koronademonstrasjonen, som politiet ikke brydde seg om.

I Malmö estimeres det at omkring 200 personer samlet seg på Gustav Adolfs torg. I denne søndre byen så demonstrasjonen litt annerledes ut. Deltakerne skrek «Kjærlighet!» og delte ut blomster til politiet. Politiet forsøkte også her å oppløse demonstrasjonen flere ganger, uten suksess.

Fylkesnemnden i Skåne skriver i en pressemelding at de har utskrevet en bot på 50 000 kroner til de som arrangerte samlingen.

Finland

I Helsinki samlet omtrent 400 personer seg i marsjen. Toget stilte seg opp ved Senatstorget og gikk videre langs Alexandergaten mot Medborgertorget. Vel fremme samlet folk seg ved biblioteket Ode hvor det ble holdt taler.

Rundt 14:30 oppfordret Helsinki-politiet via Twitter til å følge restriksjonene som sier at kun seks personer får samles i gruppe. Politiet annonserte først at demonstrasjonsdeltakerne måte dele seg i mindre grupper hvis de ville demonstrere.

Ved 16-tiden snudde politiet og godkjente at demonstrasjonen skulle få fortsette.

Under demonstrasjonen ble det fremmet kritikk mot vaksinering, ansiktsmasker og restriksjonene generelt.

Storbritannia

Britene ga seg også ut på gatene. I London skal flere tusen personer ha deltatt i koronademonstrasjonene. I protest mot vaksiner og masketvang ropte britene «Vi holder ikke med!» og «Frihet!».

Tyskland

Også i Tyskland var det enorme demonstrasjoner. Ifølge lokale medier samlet minst 10 000 personer seg i den tyske byen Kassel. En av de noe kjente slagordene som hørtes blant husfasadene var «Vi er folket!».

Demonstranter bar plakater med buskapene «Koronarebeller» og «Stopp lockdowns». Det var også motdemonstrasjoner som med vold angrep den folkelige protesten. Dette resulterte i ville salgsmål mellom demonstranter, motdemonstranter og politi.

Det ble også holdt noen mindre demonstrasjoner i München og Berlin.

Nederland

Demonstrasjoner pågikk også i Amsterdam, Nederland. Minst 500 personer samlet seg i parken Museumplein og politiet erklærte området en sikkerhetsrisiko.

Politiet brukte vannkanoner mot demonstrantene, men mange av dem hadde med seg paraplyer. Flere var kledd i militæruniform. Nederlandske flagg vaiet i vinden mens folkesamlingen sang «You’ll never walk alone».

Liknende demonstrasjoner ble også holdt i mange flere land rundt omkring i Europa og resten av verden. Eksempelvis på flere steder i USA, Frankrike, Australia, New Zealand, Sveits, Argentina, Sør-Afrika, Estland, Hellas, Brasil og så videre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gunn Rakel Basmen
Gunn Rakel Basmen
1 år siden

Dette viser jo at våre myndigheter ikke gjør som folket vil, men heller setter politiet til å ordne opp i «ulydighetene». Disse såkalte «folkevalgte» burde stilles til ansvar for sitt forræderi mot folket.

trackback
1 år siden

[…] også: Verden demonstrerte mot koronarestriksjoner Store demonstrasjoner i Berlin mot koronarestriksjoner – Robert F. Kennedy holdt tale […]