Hjem Nyheter Vestlig etterretning og radikal Islam med felles interesser

Vestlig etterretning og radikal Islam med felles interesser

0

UTENRIKS Nok en gang er samarbeid mellom vestlig etterretning og radikale muslimske miljøer avslørt. Denne gang har man gjort felles sak i Libya. Immigranter boende i Europa ble der brukt som leiesoldater for vestlige interesser for med det å destabilisere og kaste landet ut i kaos.

Nye opplysninger viser nå at tre år før selvmordsangrepet i Manchester i 2017, som krevde 22 menneskeliv, ble gjerningsmannen Salman Abedi og hans bror Hashem Abedi reddet av den britiske marinen utenfor Libyas kyst. Brødrene bodde på det tidspunktet i England, men hadde jevnlig besøkt Libya, hvor deres foreldre bodde. Syv måneder før redningsoperasjonen hvor brødrene ble brakt til sikkerhet i England, ble Salman satt på overvåkningslisten til den britiske etterretningsorganisasjonen MI5, og etter sin hjemkomst ble det bekreftet at i det minste Salman hadde direkte kontakt med IS. Den andre broren, Hashem, sitter nå fengslet i Tripoli, Libya. Han er etterlyst av britiske myndigheter, angivelig «for delaktighet i Manchester-bombingen». Som tilhengere av en militant islamsk ekstremistgruppe i opposisjon til Muammar Gaddafi flyktet familen til England, men foreldrene reiste tilbake til hjemlandet i 2011, for at faren, Ramadan Abedi, skulle kunne delta i væpnet kamp mot Gaddafi. Dette gjorde faren ved å gå inn i Libyan Islamic Fighting Group, som senere ble IS i Libya.

Libyan Islamic Fighting Group var for øvrig understøttet av Vesten, og de amerikanske senatorene John McCain og Lindsey Graham belønnet LIFGs leder (og dermed leder for IS i Libya), Abdelhakim Belhadj, med en pris for sitt bidrag til å styrte Gaddafi. Det er også dokumentert at britiske myndigheter gjennomførte en såkalt open-door policy for libyske flyktninger som ville tilbake til hjemlandet for å kjempe mot Gaddafi. Denne politikken gikk ut på at individer fikk utreisetillatelse til Libya uten ytterligere spørsmål, men med dårlig skjult beskjed om at britiske myndigheter ikke anså det som negativt at individer reiste til Libya for å kjempe mot Gaddafi (direkte gjengitt av en immigrant som ønsket å reise til Libya og fikk besøk av MI5).

Dette føyer seg dermed inn i rekken av saker hvor Vestlig etterretning er tatt med hånden godt plantet i honningkrukken. I dette tilfellet: samarbeid med radikale muslimske grupperinger for å styrte moderate, ofte sekulære, regimer i Midtøsten, med massiv innvandring til Europa, og videre terroraksjoner, som resultat. Offisielt betegner britiske myndigheter for øvrig nå Salman som «utakknemlig» for å ha drept 22 engelskmenn, etter selv å ha blitt reddet av britisk marine.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg