Hjem Nyheter Europa Viktor Orban erklærer unntakstilstand

Viktor Orban erklærer unntakstilstand

1

UNGARN Ungarns statsminister Viktor Orban har erklært unntakstilstand med virkning fra midnatt. Statsministerens første tiltak legges fram onsdag.

Ungarns statsminister Viktor Orban. Foto: European People’s PartyCC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Ungarns statsminister Viktor Orban har erklært unntakstilstand i landet. Unntakstilstanden ble erklært bare timer etter at det ungarske parlamentet stemte gjennom en lov som ga statsministeren denne muligheten i krise- og krigstid, skriver RT.

Fra midnatt natt til onsdag vil unntakstilstanden gjelde og onsdag ventes Orban å kunngjøre hvilke tiltak som skal iverksettes.

I en TV-tale forklarte Orban bakgrunnen for unntakstilstanden:

– For å beskytte Ungarns nasjonale sikkerhetsinteresser, for å sikre at vi holder oss utenfor krigen og for å beskytte ungarske familier, trenger regjeringen handlingsrom og evne til å handle umiddelbart.

Da Orban ble sverget inn for sin tredje periode som statsminister i forrige uke, rettet han skarp kritikk mot EU og Vestens håndtering av krigen i Ukraina.

Han malte også opp et dystert bilde av Europas fremtid der «det kommende tiåret vil være et år med fare, usikkerhet og krig», men lovet blant annet å fortsette å kjempe mot folkeutbyttet, samt opprettholde relasjoner til Russland.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

En «sterk mann» er noe alle stater bør ha. En som kan skjære gjennom overfor stridende fraksjoner og partier, og som ofte ikke kan mønstre en handlingsdyktig regjering. De fleste vesteuropeiske landene er styrt av koalisjoner av feminiserte menn og kaklende høner, som krangler høylytt om uvesentligheter og ikke er i stand til å verne nasjonen, folket de er satt til å tjene. Derimot går de gjerne i tjeneste for overnasjonalitet og globalisme, noe som i høy grad også gjelder norske og nordiske politikere.