Hjem Nyheter Globalt Youtube innfører nye regler rundt kommentarer

Youtube innfører nye regler rundt kommentarer

1

SENSUR Youtube vil nå innføre et system for å suspendere en konto som bryter deres vilkår for bruk og skriver kritiske kommentarer. Noe som nå blir hånet på ulike nettforum.

I 2021 fjernet YouTube muligheten for brukere til å se hvor mange som trykket på tommel ned-knappen. Argumentet for det var at de ønsket å redusere såkalte «koordinerte misliker-angrep» og å redusere risikoen for «mislike-mobbing», skriver Nordfront.

En video som får mange tommel ned anbefales ikke på startsiden og får mindre relevans i feeden, mens de med mange likes blir anbefalt. Dette er en enkel måte for folk å finne bra innhold på Youtube.

Youtuberen Felix Kjellberg, bedre kjent som Pewdiepie, hånet endringen og sa at «når det er mange tommel ned på en video, er det fordi … den ikke er bra».

Nå går Youtube et skritt lenger og vil innføre et forbud mot kontoer som skriver «hatefulle og støtende» kommentarer. Under en tid har de testet å suspendere kontoer i 24 timer først, og deretter gi kontoen en lengre suspensjon. Resultatet har blitt at kontoer som er suspendert har sluttet å kommentere i større grad.

Ved hjelp av AI og maskininnlæring vil brukernes kommentarer nå leses gjennom og en datamaskin vil deretter bestemme hvilke kommentarer som kan bli stående og hvilke som ikke kan.

På Sweclockers forum blir tiltaket nå hånet av brukere:

Har Twitters tidligere ansatte gått over til Youtube nå for å sensurere i Youtubes kommentarfelt?

La meg gjette, «Fuck Trump!!» ingenting skjer. «Fuck Biden!!» Øyeblikkelig ban.

Noen brukere er også bekymret for at det ikke skal fungere særlig bra, da det er en AI som skal avgjøre hvilken kommentar som blir godkjent eller ikke.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 måned siden

Jødiskeide plattformer som YouTube og Facebook må boikottes. Der råder kun sensur og «demokratiske verdier» som raseblanding, hvitt folkemord og pedofili.