Hjem Nyheter Europa Zelenskyj klar for å diskutere Donbass og Krim

Zelenskyj klar for å diskutere Donbass og Krim

1

UKRAINA På mandag annonserte Russland at deres krav for å stoppe krigen var et nøytralt Ukraina som ga opp alle krav på Donbass og Krimhalvøya. Det siste sier nå Ukrainas president seg klar for å diskutere.

Det var på mandag som Kreml annonserte sine krav for å umiddelbart opphøre med angrepet på nabolandet Ukraina: At Ukraina kapitulerer, inkluderer nøytralitet i sin konstitusjon og at de anerkjenner Krim som en del av Russland og de to utbryterrepublikkene Luthansk og Donetsk som selvstendige.

Nå sier Ukrainas jødiske president Volodymyr Zelenskyj i et intervju med ABC News at han er klar for å diskutere i det minste Donbass-republikkene og Krims fremtid.

– Vi kan diskutere og finne et kompromiss for hvordan disse områdene skal kunne leve videre, sier presidenten.

En åpenbart sliten og bitter Zelenskyj sier dog at han ikke er klar for å kapitulere enda.

Han mener også at krigen snart vil være i Litauen, Polen og Tyskland om ikke Ukraina stopper Russland.

Angående nøytraliteten så hevder presidenten at hans interesse har «kjølnet» for NATO-medlemskap, da han opplever krigsalliansen som feig og at de uansett ikke virker ville ha med Ukraina.

På spørsmål om han tror at Russlands president Vladimir Putin bevisst bomber sivile – som han anklages for i vestmedia – svarer Zelenskyj:

– Hvorfor skulle jeg bry meg [om han gjør det bevisst]? Mennesker dør uansett.

Samtidig mener han at ikke bare Putin, men hver eneste russisk soldat i Ukraina, er å betrakte som krigsforbrytere.

I midten av intervjuet vises en reklamepause hvor ABC News beskriver Zelenskyj som «en trivelig jødisk gutt» og «en ukrainsk Tom Hanks».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Viktor
Viktor
2 måneder siden

Tenk på at dersom den jødiske skuespilleren og sodomitten som nazionistene i USA, EU og Israhell innsatte som president i Ukraina hadde – da de nazionistiske massemediene og de ditto psykopatiske lederne gjorde det de kunne for å provosere Putin til å gå inn i Ukraina med militere styrker – i stedet for å mase om å bli NATO-medlem, EU-medlem, og at Ukraina igjen burde få atomvåpen, hadde sagt at Ukraina bør vedta nøytralitet i sin grunnlov og anerkjenne at Krim, Luthansk og Donetsk igjen blir del av Russland, da det var jødiske kommunist-diktatorer som overhodet på innbyggerne innlemmet disse… Les mer »