Hjem Nyheter Norden Afghanistan fremløftet som «verdens mest dødelige land» – med bilde fra Palestina

Afghanistan fremløftet som «verdens mest dødelige land» – med bilde fra Palestina

1

SVERIGE Den beryktede afghanaktivisten Fatemeh Khavari har blitt tatt i å dele et foto fra Palestina for å få Afghanistan til å fremstå som «verdens mest dødelige land».

Fatemeh Khavari delte et «falskt» bilde på sosiale medier. Foto: Zquid (CC BY-SA 4.0).

Det er Samhällsnytt som skriver om afghanaktivisten Fatemeh Khavari som har blitt tatt i å dele et «falskt» bilde i sosiale medier for å drive opinion for enslige mindreårige afghanere i Sverige.

Det handler om et bilde av en skoleklasse som sørger over en drept klassekamerat.

Khavari hevdet på tirsdag at bildet ble tatt «i går», men et bildesøk viser at bildet i stedet er tatt den 30. september 2018, ikke i Afghanistan, men på Gazastripen.

«Dette bildet sier mer enn tusen ord. Han mistet livet i går i en eksplosjon i verdens mest dødelige land, i Kabul. Dit utvises mennesker fortsatt fra Sverige tross at den svenske ambassaden der har frarådet innbyggerne fra alle reiser til Afghanistan på nettsiden», skriver Khavari på Twitter.

Bildet forestiller altså en palestinsk skoleklasse som sørger over sin savnede kamerat som ble drept under en protestaksjon mot Israel.

Nå raser mange på sosiale medier over afghanaktivistens løgnaktige metoder for å drive opinionsdannelse til fordel for enslige afghanere i Sverige.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
3 år siden

Det har jammen blitt sport i det å spille på folks følelser.