Hjem Nyheter Amerikansk senator beskylder Patriot Front for terrorisme etter demonstrasjon

Amerikansk senator beskylder Patriot Front for terrorisme etter demonstrasjon

USA Den demokratiske senatoren Dick Durbin sier at den nasjonalistiske aktivistorganisasjonen Patriot Front er en terroristgruppe i etterkant av deres nylig arrangerte demonstrasjon i Chicago.

Fra demonstrasjonen i Chicago. Foto: Patriot Front.

Den demokratiske senatoren Dick Durbin har uttalt i senatet om at den nasjonalistiske aktivistorganisasjonen Patriot Front kan betraktes som en terroristgruppe i etterkant av deres nylig gjennomførte demonstrasjon i Chicago.

– Det var en demonstrasjon i går sentralt i Chicago, av hvite supremacister. Over 80 av dem samlet seg … over 80 av dem i sentrum av Chicago. For å trassig stå opp for seg selv, å vise at de fortsatt eksisterer, er sunne og klare til å handle, utbryter Durbin med et bekymret ansiktsuttrykk. Han fortsetter:

– Det minste vi kan gjøre er å sørge for at myndighetene som er ansvarlig for vår beskyttelse mot denne typen terrorisme har god ledelse. Denne myndigheten er Sikkerhetsdepartementet.

Den nye sikkerhetsministeren er som tidligere rapportert jøden Alejandro Mayorkas.

Frihetskamp rapporterte om den amerikanske organisasjonens vellykkede demonstrasjon i januar. Slagordet for demonstrasjonen var «sterke familier skaper sterke nasjoner», og nå har det blitt publisert en lengre video vedrørende demonstrasjonen, som kan sees her.