Hjem Nyheter Avhoppet Antifa-medlem: Media har lyvet om Antifa i fire år

Avhoppet Antifa-medlem: Media har lyvet om Antifa i fire år

USA Den tidligere Antifa-aktivisten Gabriel Nadales sier i et intervju at mainstream-media har beskyttet Antifa de siste fire årene. Nadales mener også at Antifa de facto bedriver en form for terrorvirksomhet og at det er mer enn bare en «idé» som mainstream-media hevder.

Gabriel Nadales var tidligere aktiv innen Antifa, den amerikanske versjonen av AFA, men har hoppet av bevegelsen i dag. Han er forfatter av boken «Behind the Black Mask: My Time as an Antifa Activist» som kom ut for en måned siden.

Det er i et intervju med Fox News der Nadales mener at da Antifa ble et navn i USA rundt 2016 ble de beskrevet av mainstream-media, deriblant CNN, som «the good guys». Bare måneder senere, da Antifa begynte å rasere amerikanske byer, endret media narrativet.

– Antifa eksisterte plutselig ikke lenger. De var som om Jerrold Nadler [New York-jøde, demokratisk politiker og leder i Justiskomiteen, red. anm.] sa – «imaginære». Eller som Joe Biden avfeiet det med – «bare en idé».

Da Trump-administrasjonen ville terrorklassifisere Antifa på grunn av den venstreekstreme volden og ødeleggelsene som har rast over USA den siste tiden, har narrativet om «bare en idé» vært tilbakevendende i mainstream-media og blant politikere innen det Demokratiske partiet.

– De later som om at de ikke eksisterer. For om de skulle erkjenne problemet betyr det at de tvinges til å avsløre de løgnene som de har matet den amerikanske befolkningen med de siste fire årene, sier Nadales og tillegger at Antifa er «en innenlands terrororganisasjon».

Nadales har de siste dagene stilt opp på et flertall intervjuer der han blant annet mener at Antifa «vil rive ned det amerikanske samfunnet» og at Antifa utgjør en organisasjon i tradisjonell mening. Antifa styres via Torch Antifa Network, som ble dannet av ni Antifa-avdelinger, der de regelmessig anordner konferanser, utdeler delegater for å representere avdelingenes interesser m.m.