Hjem Nyheter Dave Chappelle spøkte om jødisk makt på direktesendt TV

Dave Chappelle spøkte om jødisk makt på direktesendt TV

1

USA Den afroamerikanske komikeren Dave Chappelle var gjest på Saturday Night Live. Der spøkte han åpent om Kanye West og jødisk makt.

Skjermbilde fra Dave Chappelles live-monolog på SNL/Youtube.

Under lørdagens direktesendte episode av American Saturday Night Live (SNL) tok den svarte komikeren Dave Chappelle opp saken om rapperen Kanye «Ye» West og hans offentlige kritikk av jødisk makt.

— «Jeg fordømmer antisemittisme i alle dens former, og jeg står sammen med vennene mine i det jødiske samfunnet». Og slik, Kanye, gjør du når du kjøper deg tid, begynte Chapelle sin monolog.

Etter dette spøkte Chapelle en hel del om jødisk makt og såkalte afroamerikanere og avsluttet monologen med å si at han håper jødene ikke ødelegger karrieren hans nå.

Chapelle tok også opp situasjonen med den afrikanske basketballspilleren Kyrie Irving, som også har kritisert jødisk makt og tatt et standpunkt for Kanye West. Ifølge Chapelle har jødene «lidt mye», men han hevder samtidig at de ikke kan «skylde problemene sine på svarte amerikanere».

Chapelle, som tidligere har gjort seg uvenner med ulike jødiske lobbygrupper etter å ha laget vitser om LHBTQ-bevegelsen, er den siste i rekken av svarte amerikanere som direkte eller indirekte har uttrykt støtte til Kanye West og hans kritikk mot jødisk makt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Vet ikke komikeren Chapelle, likesom Irving, at deres velgjørere og «handlers», som forer dem med penger og karrierer, at niggas ikke må bite den hånden som gir dem så mye? Og ikke kritisere eller nevne dem med navn og bakgrunn? Nei, disse svarte er åpenbart utakknemlige og bør holde kjeft, ellers må de pent bøye nakken, ta sensitivitetskurs og be om unnskyldning, mange ganger. Den eneste som fortsatt står oppreist – til så lenge – er Ye.