Hjem Nyheter Globalt Den trilaterale kommisjon: Regjeringen bak regjeringene

Den trilaterale kommisjon: Regjeringen bak regjeringene

3

 GLOBALT  Den trilaterale kommisjon påvirker regjeringer utenfor offentlighetens søkelys. Som den første forskeren noensinne fikk Dino Knudsen ved Københavns Universitet adgang til kommisjonens arkiver.

Capture25-460x231

Den trilaterale kommisjon ble opprettet i 1973 av bankieren David Rockefeller. Bakgrunnen for dannelsen av kommisjonen var at den amerikanske eliten var redd for at USA skulle miste sin ledende rolle i verden. Europa og Japan opplevde økonomisk vekst på denne tiden, og den amerikanske eliten ønsket å drøfte økonomiske og utenrikspolitiske spørsmål med innflytelsesrike personer fra disse landene.

For å komme i betraktning som medlem av kommisjonen må man tilhøre eliten innenfor næringslivet, være en viktig opinionsdanner eller en fremtredende politiker som har mulighet for å havne i en regjering.

Kissinger-Rockefeller
Fra venstre: Kommisjonsmedlem Henry Kissinger og grunnlegger David Rockefeller.

Doktorgradsstipendiat Dino Knudsen ved Københavns Universitet har som den første forskeren noensinne fått adgang til kommisjonens arkiver. Etter å ha studert arkivene sier Dino Knudsen følgende:

– Min forskning viser at kommisjonen på sine møter får satt dagsordener som regjeringer senere fører ut i livet. Kommisjonen møtes utenfor offentlighetens søkelys fordi den ikke ønsker å la seg styre av den offentlige opinion.

Han uttaler også at kommisjonen var rask med å sikre seg innflytelse på Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet i 1970-årene. Mange av kommisjonens medlemmer har senere fått topposisjoner i regjeringer, legger Knudsen til. Han nevner Jimmy Carter, som brukte kommisjonen som springbrett til å bli president i USA. Carter hentet mer enn 20 medlemmer fra kommisjonen til betydningsfulle poster i staben sin. USAs nåværende president, Barack Obama, hentet i sin tur elleve medlemmer fra kommisjonen til sin administrasjon.

tri3901-f9f9d1
Fra venstre: George Schultz, Barack Obama og Henry Kissinger.

Knudsen advarer mot kommisjonens virksomhet og mangelen på oppmerksomhet rundt denne:

– Medier og forskere fokuserer mest på de ansiktene vi ser i en regjering, men vi er også nødt til å forholde oss til at eliten er godt organisert. I kommisjonen er medlemmene med på å prege våre samfunn – den har uforholdsmessig stor mulighet til å prege verden, og det foregår uten den store oppmerksomhet.

Nåværende norske medlemmer i Den trilaterale kommisjon er: Marianne Lie, Harald Norvik, Elsbeth Tronstad og Jens Ulltveit-Moe.

Marianne Lie sitter også i kommisjonens styre. Alle fire medlemmene har høye posisjoner i internasjonalt næringsliv. Harald Norvik er seniorrådgiver i «Rotschild», ifølge hans egen Linkedin-profil. Nøyaktig hvilket selskap det er snakk om, er uklart, men det er trolig en del av bankimperiet til det jødiske Rothschild-dynastiet. Blant tidligere norske medlemmer er Grete Faremo, som har vært næringslivsleder og hatt flere statsrådsstillinger.

Det fins også andre innflytelsesrike og lukkede organisasjoner à la Den trilaterale kommisjon, som Bilderberggruppen og Council on Foreign Relations. Flere av medlemmene figurerer i flere av organisasjonene.

Kilder:
The Trilateral Commission – Medlemsliste
Harald Norvik – Linkedin-profil
Lukket elitært netværk har i 40 år påvirket regeringer

Relaterte artikler:
Bilderberggruppens deltagarlista för 2012
Kriserna, bankirerna och regeringen Goldman Sachs
Mannen bakom marionetterna
Carl Bildt hyllar massmördaren och sionisten Henry Kissinger

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg