Hjem Nyheter Egypt krever Rosettastenen tilbake

Egypt krever Rosettastenen tilbake

0

EGYPT Etter 220 år i britisk besittelse krever Egypt atter Rosettastenen tilbake.

Rosettastenen og Tutankhamons gullmaske.
Foto: McKay Savage, CC BY 2.0, Wikimedia commons / Roland Unger, CC BY-SA 3.0, Wikimedia commons. Kollasj: Frihetskamp.

Rosettastenen er en egyptisk artefakt som ble brukt til å dechiffrere de egyptiske hieroglyfene. På stenen er samme tekst hugget inn med hieroglyfer, demonisk og gresk, hvis det siste var enkelt å oversette og muliggjorde dechiffreringen av hieroglyfene.

Rosettastenen ble opprinnelig funnet av en fransk kaptein i 1799, og endte med Napoleons fall opp i British Museum i London i 1802.

Egypt har flere ganger krevd Rosettastenen tilbake, og forsøker nå igjen ettersom museer i vesten den siste tiden har returnert artefakter til de opprinnelige koloniene, skriver The Jerusalem Post.

Ifølge avisen har dog British Museum ikke mottatt noen henvendelse om retur av stenen fra egyptiske myndigheter.

Er dagens Egypt «egyptisk»?

I boken «The children of Ra – Artistic, historical, and genetic evidence for ancient white Egypt» greier Arthus Kemp ut om historien til Egypt fra den pre-dynastiske tiden fra 6000 f.Kr. til de siste svarte dynastiene i 332 f.Kr.

Ifølge Kemp viser DNA-funn at Tutankhamun, kanskje verdens mest kjente farao ifølge Wikipedia, var like hvit som dagens hvite europeere, og bekrefter alle tidligere artistiske og historiske bevis for at oldtidens egyptere, folket som bygde pyramidene og sfinksen, var hvite, i motsetning til dagens egyptere.

Kemp konkluderer med å beskrive oldtidens Egypt vs. dagens Egypt som et ypperlig eksempel på naturlovene:

Oldtidens Egypt er kanskje et av de klareste eksemplene på den jernharde naturloven som sier at hvis et samfunn som har produsert en gitt sivilisasjon består intakt som en rasemessig homogen enhet, så forblir sivilisasjonen aktiv.

Hvis derimot samfunnet i et gitt område endrer sin rasemessige sammensetning – gjennom invasjon, immigrasjon eller nedgang i antall – så vil sivilisasjonen som det samfunnet har produsert forsvinne med dem, og blir byttet ut med en ny sivilisasjon som reflekterer de nye innbyggerne i det territoriet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg