Hjem Nyheter Etter boikotttrusler: Puma slutter å sponse Israels landslag

Etter boikotttrusler: Puma slutter å sponse Israels landslag

SIONISME Det israelske fotballandslaget vil ikke lenger bære Pumas logo. Sponsoravtalen avsluttes neste år på Pumas initiativ etter at forbrukere truet med boikott.

Puma joggesko merket med en QR-kode som informerer om hva selskapet støtter.
Foto: Motståndsrörelsen.se.

Siden 2018 har sportsgiganten Puma sponset Israels nasjonale fotballag, som har båret Pumas logo på uniformene. Men fra neste år går sponsoravtalen ut, melder TT, som siterer Financial Times.

Puma hevder at beslutningen ikke har noe å gjøre med den pågående krisen i Midtøsten, men ifølge Financial Times er det et resultat av at forbrukere truer med å boikotte selskapet.

Allerede da Puma innledet samarbeidet med det israelske landslaget, møtte selskapet hard kritikk og anklager om at det indirekte støtter ulovlige bosetninger på Vestbredden.

I Sverige gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen nylig en omfattende boikottkampanje mot selskaper som sponser Israel på ulike måter. Ifølge en artikkel på organisasjonens nettside var Puma et av selskapene hvis varer var merket med en QR-kode som lenker til en artikkel som forklarer hvorfor den sionistiske staten bør boikottes.