Hjem Nyheter Europa EU-ledere advarer: «Vi kan trenge å vaksinere i flere år»

EU-ledere advarer: «Vi kan trenge å vaksinere i flere år»

1

KORONA Flere statssjefer innenfor EU advarer om at bekjempelsen av koronaviruset kan trekke ut. Nye mutasjoner kan føre til at vi må vaksinere kontinuerlig i flere år, advarer blant annet Tysklands Angela Merkel.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel. Foto: Twitter.

Flera statssjefer innenfor EU advarer om at bekjempelsen av koronapandemien kan ta lengre tid enn hva man tidligere har snakket om.

På tross av at de fleste land har begynt å vaksinere sin befolkning tror man at det kommer til å ta veldig lang tid før folket kan gå tilbake til et vanlig liv.

I takt med at nye mutasjoner av viruset dukker opp bekymrer EU-lederne seg for at vaksinenen skal miste sin effekt. Derfor advarer man nå om at man kan trenge å vaksinere folket gjentatte ganger, under lang tid.

– Vi må forberede oss på en situasjon hvor vi blir tvunget til å vaksinere kontinuerlig i en lengre tidsperiode, kanskje flere år, sa Tysklands forbundskansler Angela Merkel under EU-ledernes videomøte på torsdag.

Også Finlands statsminister, Sanna Marin, tror at koronavaksinasjoner kan kommer til å bli en del av folkets hverdag fremover.

– I fremtiden kan vi trenge vaksine regelmessig, muligens årlig, sa Marin.

Det europeiske rådet kom i fellesskap frem til at godkjennelser av nye vaksiner, samt vaksinasjonene i seg selv må gå mye raskere. Statssjefene var også rørende enige om at spesielle vaksinepass skulle trenges om folket skal få benytte sine grunnleggende rettigheter i fremtiden.

Den eneste innvendingen kom fra Frankrikes president Emmanuel Macron, som mente at systemet med vaksinepass var urettferdig mot ungdommer. Dette ettersom ungdommer kommer til å tilbys vaksinen sist, og at de derfor skulle belegges med reiseforbud i sommer.

Den britiske forskeren og rådgiveren for den britiske regjeringen, Sir Ian Boyd, har tidligere advart om at samfunnet kan trenge å være nedstengt i flere år.

Med tanke på at nye virusvarianter oppstår kommer det til å fortsette å komme nye bølger av koronaviruset. Derfor er det best å fortsette med koronarestriksjoner, resonnerte Boyd.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Vaksinene skulle liksom være redningen fra korona»pandemien», og det har de aller fleste bitt på som agn, og vil la seg injisere. I neste omgang får vi vite at pga alle mutasjonene vil ikke vaksinene være så effektive, og må gjentas, i nye varianter, i det uendelige.. Et vaksineregime er underveis, og vaksinepass vil snart kreves for å få reise, oppsøke restauranter, hoteller, konserter, osv. Kort; du skal få frihet, men da må du underkaste deg våre regler! Som en slave som blir lovet frihet, engang langt der fremme…