Hjem Nyheter Norden Fem av seks innvandrere ble frikjent for bilbrann

Fem av seks innvandrere ble frikjent for bilbrann

7

SVERIGE Det ble et klart tap for aktoratet da fem av seks innvandrere ble frikjent for mistankene om å ha stått bak de massive bilbrannene i Göteborg i fjor.

Frihetskamp har tidligere rapportert om de omfattende og koordinerte bilbrannene som rammet i overkant av 70 biler i Göteborg i fjor.

Vi har også skrevet om at seks personer – alle rasefremmede – ble tiltalt for å ha ligget bak brannene, som riksdagsmedlemmer trodde at såkalte høyreekstremister lå bak.

Nå har Göteborg tingrett imidlertid frikjent fem av de seks innvandrerne. Kun en 17-åring ble dømt for grovt skadeverk til 130 timer samfunnstjeneste.

Tingretten kjører blant annet over tre politivitner, som mener at de gjenkjente en av de tiltalte basert på hvordan han gikk. Mobilsamtaler om å kjøpe blant annet latexhansker var heller ikke bevis som imponerte Göteborg tingretts nemdemenn og dommere.

«Som fremkommet ovenfor medgir ikke noen av bevisene som aktoratet har lagt frem noen sikker konklusjon i spørsmålet om NN er en av gjerningsmennene som deltar i skadeverket på en måte som aktoratet har argumentert for. Heller ikke en samlet bedømming av alle bevisene som har blitt påberopt til støtte for tiltalen medgir en slik konklusjon», skriver tingretten.

17-åringen som ble felt ble det fordi hans blod ble funnet på flere av bilene og steder i nærheten. Tingretten trodde ikke på forsvarets påstand om at 17-åringen skulle ha blødd neseblod etter å ha fått juling. På filmer fra hendelsen kan man nemlig se en maskert person som rører ved akkurat de bilene hvor hans blod ble funnet.

Totalt ble han dømt for bilbranner i 53 kjøretøy, hvilket forårsaket skader for 1,9 millioner kroner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hanne
Hanne
2 år siden

De skulle DEPORTERT de umiddelbart!

Lydia Nalen
Lydia Nalen
Svar til  Hanne
2 år siden

Etter de ble frikjent?

Hanne
Hanne
Svar til  Lydia Nalen
2 år siden

Ja. Det er bevis på at de var flere. Dette var ikke høyreekstreme som stod bak, men kriminelle utlendinger. Klart de skulle bli deportert med en gang de utfører kriminelle handlinger.

Torleif Dahl
2 år siden

Selv om man ikke klarer å bevise involvement i akkurat den hendelsen bør det være en smal sak å fremskaffe informasjon som utgjør en deportasjonsgrunn. Det er jo neppe første gang disse apene driver med sine apestreker.

Johan G
Johan G
2 år siden

Skal si rasefremmede stadig slipper billig unna i Sverige. Nærmest som om de får lov til å herje fritt.

Tom Eliassen
Tom Eliassen
Svar til  Johan G
2 år siden

Er vel det som kalles rettssikkerhet, når det ikke kan bevises så blir det vel sånn

Knut
Knut
Svar til  Tom Eliassen
2 år siden

Vi skulle kanskje være glad for at de som dømmes, må ha bevisene mot seg. Når man ikke har det, bør man frikjennes. Og jeg regner med at europeiske rettssystemer lever opp til det. Rettssystemer bør i hvert fall stole mer på forsvars- og påtaleinstanser enn på oss som ikke kjenner saken, men som har følelser sånn som oss. Leve demokratiet som vi er beskyttet av!!!