Hjem Nyheter Norge “Flyktningbarn” mistenkt for seksuelt overgrep mot mindreårig jente

“Flyktningbarn” mistenkt for seksuelt overgrep mot mindreårig jente

MASSEINNVANDRING Ulstein kommune plasserte 26 såkalte mindreårige asylsøkere på en ungdomsskole og unnlot å ta alvorlig bekymringsmeldinger fra foreldre om seksuell trakassering. Nå er to asylsøkere siktet for seksuelt overgrep mot en mindreårig jente.

Ulstein ungdomsskole. FOTO: Ulstein kommune
Ulstein ungdomsskole. FOTO: Ulstein kommune

26 såkalte enslige mindreårige asylsøkere har siden ifjor høst fått undervisning ved Ulstein ungdomsskole i kommunen Ulstein på Sunnmøre. Torsdag i forrige uke ble ordningen avsluttet. Dette da to av asylsøkerne er mistenkt for seksuelt overgrep mot en elev ved skolen

Lensmann Leif Arne Mork bekrefter overfor Vikebladet at det dreier seg om et seksuelt overgrep, og at to mindreårige asylsøkere er mistenkte i saken. Mork presiserer dog at det ikke dreier seg om voldtekt.

bilde_ulstein
TIL VENSTRE: Hallstein Saunes ved Link AS. TIL HØYRE: Ordfører Knut Erik Engh i Ulstein kommune.

Mottok bekymringsmeldinger – unnlot å gjøre noe

Allerede før jul skal bekymrede foreldre ha rapport om at asylsøkerne i flokk seksuelt trakasserte jentene ved skolen. Ordfører Knut Erik Engh (Fremskrittspartiet) bekrefter at kommunen mottok bekymringsmeldinger, men at de kun gjennomført mindre tiltak.

– Allerede da tok vi opp diskusjonen om hvorvidt det var hensiktsmessig at denne gruppen gikk på skole i lag med de andre. På grunn av plassmangel ble det slik at de måtte holde til på samme skole, men i egne klasser og delvis utenom ordinær undervisningstid, forteller Engh til VG.

Ordføreren opplyser om at asylsøkerne nå er flyttet over til et annet lokale, og håper dette vil bidra til «ro og trygghet» for befolkningen. Han advarer også mot «ryktespredning».

Flyttet til andre mottak

Hallstein Saunes ved asylprofitøren Link AS forteller at de valgte å flytte de mistenkte asylsøkerne til andre mottak, mens etterforskningen pågår.

Saunes passer dog på å bagatellisere det mistenkte overgrepet, ved å understreke at det er en «mulig overgrepssak» og at asylsøkerne kun er «mistenkte» og ikke siktet. For å ytterligere uskyldiggjøre dem passer han også på å skyte inn at «det er mindreårige det er snakk om her.

Saunes forteller at de to asylsøkerne får forsette å gå på kurset, til tross for at de er mistenkte. De har dog fått pålegg av politiet om å ikke oppsøke jenta de er mistenkt for å ha forgrepet seg mot, forteller han.

Kilde:
Etterforsker mulig overgrep mot mindreårig jente