Hjem Nyheter Globalt FN slår alarm om antisemittisme og Israel-kritikk

FN slår alarm om antisemittisme og Israel-kritikk

8

FN I en FN-rapport som ble presentert på mandag advarer organisasjonen om økende antisemittisme og kritiserer den Israel-kritiske BDS-bevegelsen.

I en rapport som ble presentert på mandag advarer Ahmed Shaheed, FNs spesialrapportør for religionsfrihet, om at antisemittismen i verden øker. Han kritiserer også den Israel-kritiske BDS-bevegelsen (boikott, deinvesteringer og sanksjoner).

I rapporten skriver Shaheed at han er «urolig over den voksende bruken av antisemittiske troper blant hvit makt-grupper, inkludert nynazister og medlemmer av radikale islamistiske grupper». Troper er uttrykk som forvandler ordenes vanlige mening til noe annet.

Videre skriver Ahmed Shaheed at det handler om «slagord, bilder, stereotyper og konspirasjonsteorier ment til å stimulere og motivere fiendtlighet, diskriminering og vold mot jøder».

Som et ledd i kampen mot antisemittismen mener Ahmed Shaheed at FNs generalsekretærer bør sette opp en tjeneste på høyt nivå med ansvar for å samtale med jødiske samfunn over hele verden, samt overvåke antisemittisme.

Shaheed forsvarer retten til boikott, men understreker samtidig at «uttrykk som bygger på antisemittiske troper eller stereotyper, forkaster Israels eksistensrett eller forespråker diskriminering av jødiske individer på grunn av deres religion, bør fordømmes».

Rapporten retter også kritikk mot hva den kaller «venstre-antisemittisme», det vil si grupper med antirasistiske eller antiimperialistiske holdninger som bruker et antisemittisk språk i sitt sinne mot Israel.

Israels FN-ambassadør Danny Danon roser rapporten og sier ifølge Jerusalem Post:

– Påstanden at BDS-bevegelsen oppmuntrer til antisemittisme er en viktig FN-uttalelse.

Ahmed Shaheed, som tidligere har hatt rollen som FNs utsendte rapportør for å granske tilstanden til menneskerettighetene i Iran, har av den iranske regjeringen blitt anklaget for å være en «agent for Sionistregimet og CIA».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
This Goy Knows!
This Goy Knows!
2 år siden

Nei, jøss. Kan det ha en årsak som er veldig forståelig? Når jødene sitter på sin høye hest og tror de er herrer over hele verden og kan foreta seg hva som helst mot andre og deres nasjoner, så er det ikke så rart at de blir sterkt misslikt. Jødene burde se seg selv i speilet, gå litt inn i seg selv, og se om deres handlinger mot andre kanskje ikke er så bra. Men neida, jødene er ikke istand til slik. Istedet går de den andre vei, ved å angripe de som våger å rette kritikk mot deres handlinger,… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Ja stakkars jødene. Vi må alle være snill og ikke snakke stygt om de…pfft

Johan G
Johan G
2 år siden

Helt greit å komme med kritikk mot alle andre, bare ikke jødene. Ånei, det er jo så «synd om dem stakkars», og husk «Israel er det eneste demokratiske land i Midt-Østen», så bare derfor må vi jo støtte dem 😉 *sarkasme*

Kai
Kai
2 år siden

Jødene og de allierte under krigen hadde flest muslimske allierte: https://www.thenational.ae/opinion/comment/second-world-war-record-of-muslims-is-worth-marking-1.462418

H.L
H.L
Svar til  Kai
2 år siden

Oida, og sionistene som skriker om «naziislam» 🙂

Arno
Arno
2 år siden

«Vil du vite hvem som har makten i et land: Finn ut hvem du ikke har lov til å kritisere.»
– Voltaire
French writer, historian, and philosopher
(21 November 1694 – 30 May 1778)

H.L
H.L
Svar til  Arno
2 år siden

Nettopp

Steinar
Steinar
2 år siden

Økt motstand mot globalismen = økt «antisemittisme». Nei, så rart 🙂