Hjem Historie Dagens historiske Gösta Hallberg-Cuula – en sann helt

Gösta Hallberg-Cuula – en sann helt

2

HISTORIE Den 14. april 1942 falt nasjonalsosialisten Gösta Hallberg-Cuula for Norden. Hallberg-Cuula var en sann helt og et symbol for den gamle, men også den kommende, ånden.

640px-hallberg-cuula_ny

79 år har gått siden Gösta Hallberg-Cuula (1912–1942) falt i den finske fortsettelseskrigen. Da Finland ble angrepet av Sovjetunionen, var Hallberg-Cuula propagandasjef for de svenske nasjonalsosialistene. Han hadde et rykte på seg, ikke bare som intellektuell, men også som hengiven gateaktivist. Som frivillig reiste han til Finland og deltok i både vinterkrigen og fortsettelseskrigen. Troppen han ledet, ble kjent for sin stridsdyktighet og sin offervilje.

I dag har begrep som man før i tiden tok mer alvorlig, helt tapt sin verdi. Ifølge politisk korrekt media er for eksempel en fotballspiller en «helt» når han sparker ballen i mål. Dette samtidig som de sanne helters navn forties eller undergraves. Hvor finnes sanne helter i dag? Skulle dagens politikere kunne tenke seg å sloss for vårt folks frihet? Lite sannsynlig. De er mer opptatt av å selge sitt folk og sitt land.

At Hallberg-Cuula er glemt av de fleste – gir et usminket bilde av dagens samfunn: et sykt system som forkaster sin egen arv. I en kommersiell og overfladisk tidsalder oppfattes det kanskje som «foreldet» å hedre Hallberg-Cuulas minne. Men når egoisme og feighet har nådd epidemiske proporsjoner, er behovet for helter som Hallberg-Cuula større enn noensinne. Han var, og forblir, et forbilde uansett hva den ytre flokken «tenker» for øyeblikket.

Les også:

Aktivisme og hedring av falne frihetskjempere
Motstandsbevegelsen hedret Hans-Gösta Pehrsson
Motstandsbevegelsen hedret Gösta Hallberg-Cuula
FILM: Aktivisme i Stockholm til minne for Gösta-Hallberg Cuula
Konfrontasjon i Stockholm
Konfrontasjonen i Stockholm – intervju med en aktivist
FILM: Antirasistene fra konfrontasjonen i Stockholm

Se bilder av Hallberg-Cuula nedenfor:

hallberg-cuula2

hallberg-cuula3

hallberg-cuula4

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
5 år siden

En meget god artikkel, som omtaler et soleklart sykdomsproblem i dagens samfunn. «Helt» brukes så flittig om den minste ting at det fullstendig har mistet sin mening (om en person faller om med f.eks hjerteinfarkt, og en forbipasserende ringer 113, så ville jeg ikke blitt spesielt overrasket om overskriften i løgnpressen dagen etter ble noe i nærheten av «Helten som reddet liv»). Skal man kunne få betegnelsen helt, så må man i det minste utføre en gjerning som setter egen velferd og helse på spill – alt annet blir bare absurd. Slik sett så er vel antagelig de i Motstandbevegelsen,… Les mer »

Månestråle
Månestråle
5 år siden

Ja dette var helter som vi i dag dessverre mangler i vårt land.