Hjem Nyheter Grisetidlig julegave til rabbiner i New Jersey

Grisetidlig julegave til rabbiner i New Jersey

ANTISEMITTISME På ADLs lokalkontor i New York-New Jersey er man i sjokk etter at en rabbiner i Lakewood sist sabbat ble utsatt for et antisemittisk hatangrep i form av en «ukosher» julegave.

Genrebilde. Foto: CC public domain.

En rabbiner som bor i det ortodoks-dominerte området Lakewood i New Jersey, USA fikk en tidlig og uventet julegave i form av en slaktet gris som hadde blitt levert til hans ytterdør.

Gaven ble ifølge lokalavisen The Lakewood Scoop levert til rabbinerens hjem sist sabbat.

Det lokale politiet etterforsker nå hendelsen som hatkriminalitet ettersom grisen i jødedommen betraktes som et særdeles «ukosher» dyr og sies å ha blitt brukt som et «antisemittisk symbol».

– Vi kommer ikke til å tolerere slike handlinger i vår by, kommenterer Lakewoods politisjef Greg Meyer hendelsen til The Scoop.

«En voksende bølge av antisemittisme»

På den jødiske lobbyorganisasjonen Anti-Defamation Leagues (ADL) lokalkontor for New York-New Jersey ser man med stort alvor på det som har skjedd og sammenlikner julegaven med tidligere antisemittiske attentat i Ocean County, som Lakewood tilhører.

– Det som har skjedd i Lakewood på lørdag er noe fullstendig avskyelig, sier organisasjonens regionssjef Scott Richman i en uttalelse til avisen. Han fortsetter:

– Ingen individer eller grupper fortjener å utpekes på denne måten. I ADL har vi vært dypt bekymret over den voksende bølgen av antisemittisme som skyller over Ocean County – og denne hendelsen er intet unntak.

Den rammede rabbineren har ikke vært mulig å nå for en kommentar.