Hjem Nyheter Hamas-leder: – Å beseire Israel er ikke lenger bare en drøm

Hamas-leder: – Å beseire Israel er ikke lenger bare en drøm

MIDTØSTEN For Hamas er det helt uaktuelt å gå med på en tostatsløsning, sier en av organisasjonens toppledere. Ifølge Hamas skal den palestinske nasjonen eksistere «fra elven til havet».

Hamas’ politiske leder Khaled Meshal. Foto: Trango, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons.

Khaled Meshal, som er Hamas’ øverste politiske leder, ble nylig intervjuet om målene til den palestinske motstandsbevegelsen. Samtalen er oversatt til engelsk av Middle East Media Research Institute.

Ifølge Meshal vil palestinerne aldri anerkjenne en israelsk stat i Palestina. Hamas vil heller ikke søke fred ved å gå inn for en tostatsløsning.

– Vi avviser dette ettersom det bare skulle innebære løftet om en [palestinsk] stat, samtidig som man tvinges til å anerkjenne legitimiteten hos den andre staten, som er den sionistiske entiteten. Dette er uakseptabelt, sier Hamas-lederen.

Videre sier Meshal at Hamas’ overraskelsesangrep på Israel 7. oktober lyktes i å gjenopplive den palestinske drømmen om å beseire Israel, og om et Palestina fra Jordanelven til Middelhavet og fra den libanesiske grensen i nord til Akababukta i sør.

Jeg tror at 7. oktober har styrket denne overbevisningen og forminsket motsetningene, og har forvandlet ideen om et befridd Palestina fra elven til havet – til en realistisk idé som allerede har begynt.

– Det er ikke bare noe som forventes eller som man håper på. Det er en del av planen, en del av agendaen, og vi står ved terskelen for dette, om Gud vil, fortsetter Meshal.