Hjem Nyheter IMF støtter konfiskeringen av land i Sør-Afrika

IMF støtter konfiskeringen av land i Sør-Afrika

1

SØR-AFRIKA The International Monetary Fund går nå offentlig ut med støtte til «land-reformer» i Sør-Afrika. De har som forbehold at disse gjøres på en slik måte at økonomien og den langsiktige landbruksproduksjonen ikke blir skadelidende. Noen betenkeligheter med hva som skjer med de som nå eier jorden har institusjonen dog ikke.

Foto: Siphiwe Sibeko / Reuters

Det internasjonal pengefondet (IMF), som kanskje er mest beryktet for å fasilitere for regimeendringer og innføringen av markedsliberale økonomier i ulike land, hilser altså nå velkommen de bebudede sørafrikanske tiltakene som skal ekspropriere land eid av hovedsakelig hvite jordbrukere.

– Vi støtter fullt ut behovet for å gjennomføre land-reformer slik at problemet med ulikhet kan løses, sier IMF-representanten i Sør-Afrika, Montfort Mlachila.

Samtidig har IMF satt visse vilkår for sin støtte. Ingen av vilkårene nevner hva som skal skje med de som nå eier jorden eller deres velbefinnende, og man må gå ut i fra at dette er en underordnet, eller fraværende, problemstilling for organisasjonen. Man kan anta at en «land-reform» vil legge jorden brakk i landet, noe som vil føre til en kollaps i den skjøre økonomien, noe som i sin tur vil føre til at landet må ta opp betydelige lån fra det selvsamme IMF, med vilkår diktert av sistnevnte.

Forrige uke ble det annonsert at lovforslaget til land-reformen blir trukket tilbake for videre studier, men regjeringspartiet African National Congress (ANC) bekreftet like etter sin forpliktelse til å drive land-reformen gjennom parlamentet.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Johan G Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Johan G
Johan G

Afrikanerne graver sin egen grav. Sør-Afrika vil forfalle uten boerne. IMF vil stå der når nøden slår til og tilby afrikanerne lån, mot at de selger «sjela si». Afrikanerne aner ikke at de er i ferd med å grave sin egen grav.